Nahçıvan Azerbaycan neden ayrı? Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Azerbaycan'dan neden ayrı?

Nahçıvan Azerbaycan neden ayrı? Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Azerbaycan'dan neden ayrı? Ermenistan ile Azerbaycan arasında yükselen gerilim sonrası vatandaşlar aramalara başladı. İşte detaylar...

Nahçıcan Azerbaycan neden ayrı? Azerbaycan Nahçıvan'dan neden ayrı sorularının yanıtı haberimizde...

NAHÇICAN AZERBAYCAN NEDEN AYRI?

Nahçıvan'ın statüsü, 12 Kasım 1995 tarihinde halk oylaması ile kabul edilen Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası'nın 9. bölümünde düzenlenmiştir. Buna göre; Nahçıvan içişlerinde özerk, savunma ve dış politikasında ise Azerbaycan'a bağlı bir statüye sahiptir.

Otel Saat Meydani Nakhchivan (Azerbaycan Nahçıvan) - Booking.com

Nahçivan Cumhuriyeti Azerbaycan Cumhuriyeti'ne bağlı bir özerk cumhuriyettir. Kuzeyi ve doğusu Ermenistan ile, güneyi ve batısı da İran topraklarıyla çevrilmiş olup, batısında yer alan Türkiye ile 13 kilometrelik bir sınırı vardır.

 

Nahçıvan Azerbaycan neden ayrı? Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Azerbaycan'dan neden ayrı? ile ilgili etiketler Azerbaycan nahçıvan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.