Nagehan Alçı'yı FETÖ'mü kurtardı?

Şimdi Ekrem İmamoğlu'nun yanında boy gösteren Nagehan Alçı'nın geçmiş ilişkileri kafa karıştırdı. Bir dönem Azerbaycan'a girişi yasaklanan Alçı'yı FETÖ'nün önemli isimlerinden biri mi temize çıkardı?

Söylemleriyle sık sık gündeme gelen Nagehan Alçı, son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rize ziyaretinde görüldü. İmamoğlu, Nagehan Alçı ile fotoğrafının sosyal medyaya düşmesinin ardından büyük bir tepki topladı...

Nagehan Alçı Ekrem İmamoğlu tepkisi için çıldırdı: Kabileci kafa açık hava  tımarhanesi... - Internet Haber

Peki Nagehan Alçı'nın geçmişteki olaylı söylemleri ve bazı işbirlikleri unutuldu mu? Yıllarca CHP ile karşı karşıya duran Nagehan Alçı'nın şimdi hangi işbirliklerin içinde olduğu merak konusu oldu

NAGEHAN VE FETÖ BAĞLANTISI

Dün akşam Veryansın TV'de yayınlanan 'Nagehan Alçı' belgeseli olaylı açıklamalara yer verdi. Nagehan Alçı'nın yıllar önce Azerbaycan'a girişi yasaklananlar listesinin alınmasının ardından perde arkasındaki isim ortaya çıktı.

Alçı'yı uzun uğraşlar sonucunda o listeden sildiren kişi kim? Kimlerle işbirliği içerisinde?

2009 yılında “Ermeni açılımı” stratejisini artniyetli şekilde kullanmaya çalışan Alçı, o dönem Ermenistan işgali altında bulunan kardeş Azerbaycan toprakları olan Karabağ’a gitmeye karar verdi.Bu şekilde, Nagehan Alçı hiçbir şekilde Bakü’ye bilgi verme gereği duymadan Karabağ'a gitmeyi kafasına koydu.

 Konu hakkında Ermeni yetkililerle tüm temaslarını kurduktan sonra, önce Erivan’a oradan da işgal altındaki Karabağ’a gitti. Bununla da kalmadı, üzerine Ermenilerin Azerileri katlettiği  Hocalı’ya da gitti. Hocalı dahil gidilmesi yasaklanmış ne kadar köy varsa, ziyaret etti.

Ermenistan'ın işgalinin yaşandığı 1992 yılından o güne kadar hiçbir Türk oraya girememişti. Bunu başaran ilk “Türk” Nagehan Alçı oldu.

Alçı, okurlarına Karabağ’ı “Ermeni toprakları” algısı yaratarak sundu, Ermenistan'daki gazeteciler ile bağlantılar kurdu.

AZERBAYCAN'A GİRİŞİ YASAKLANDI 

Yaşananlar ülkede ve dünyada gündem olunca, Bakü’den resmi izin almadan işgal edilmiş topraklara giden diğer yabancı gazetecilere uygulanan prosedür kendisine de uygulandı: Azerbaycan yönetimi Nagehan Alçı’yı ‘Persona non grata’ yani ‘istenmeyen kişi’ ilan etti.

Azerbaycan’a girmesi yasaklanan tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma “şerefine” böylece Nagehan Alçı nail olmuş oldu.

NAGEHAN'I KİM KURTARDI?

 Kasım 2013’e gelindiğinde, Nagehan Alçı, “Azerbaycan’ın yasaklı listesinden nasıl çıktım?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Nagehan Alçı'nın kaleme aldığı bu yazı; kendisine karşı tarafın ulaştığını ve aradığını anladığımız “Geçen gün telefonum çaldı” cümlesiyle başlıyor:

“Karşımda Azerbaycan Büyükelçiliği Basın Ateşesi Elsevar Salmanov. Meğer Türkiye’den yalnızca ben persona-non-grata listesindeymişim. Görünce çok üzülmüşler ve bu işi düzeltmeye karar vermişler. Salmanov beni görmek için İstanbul’a geldi. Son derece liberal görüşlü, olumlu bir diplomat… İlham Aliyev’e bir mektup yazmamı istedi. Yazdım. Önümüzdeki hafta Bakü’ye gidecek ve mektubu bizzat verecek. Böylece galiba benim ‘istenmeme’ durumum ortadan kalkmış olacak…”

ASIL GERÇEK...

Azerbaycan basınında çıkan bir haber, bir anda tüm gölgelerin üzerine ışık tuttu. “Ermeni yanlısı Türk gazetecinin arkasındaki adam öğrenildi” başlıklı haberde söz konusu kişinin çok üst düzey bir yetkili olduğu yazıldı.

Haber Global'in sahibi Elnur Abdullayev, Fetö Azerbaycan İmamı mı? - MGTV  HABER - Yaşasın Turan Birliği

Bu kişi, dönemin Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Siyasi Tahlil ve Enformasyon Daire Başkanı Elnur Aslanov’du. Aslanov, o dönem Azerbaycan’ın öne çıkan isimlerinden biriydi. Aaslanov, uzun uğraşları sonucunda Nagehan'ı yasaklılar listesinden sildirmişti.

 ASLANOV KİMDİ?

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in bir zamanlar çok yakın çalışma arkadaşı olan Aslanov, FETÖ ile bağlarının keşfedilmesi sonucu 2014 yılında görevden alındı.

FETÖ'nün Azerbaycan imamı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, 2016’da ise hükümetten tamamen uzaklaştırıldı. FETÖ'nün bir zamanlar Azerbaycan'daki en önemli ajanı olan Aslanov, hükümetten uzaklaştırıldıktan sonra ABD’ye gitti ve Harvard Business School’da eğitime başladı.

 

Nagehan Alçı'yı FETÖ'mü kurtardı? ile ilgili etiketler FETÖ Ekrem İmamoğlu Azerbaycan nahegan alçı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.