Nagehan Alçı'nın sözleri öğretmenleri ayaklandırdı

Köşe yazılarında sık sık yüz yüze eğitime geçilmesi yönünde çağrılarda bulunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dünkü köşe yazısında öğretmenlerin rahata alıştığını iddia etti. Alçı'nın bu sözleri öğretmenlerin sert eleştirilerine neden oldu. Tepkilerini sosyal medyada dile getiren öğretmenler, '#ÖzürDileNagehan' etiketiyle kampanya başlattı. Bu eleştirilere bugünkü köşesinden yanıt veren Alçı, 'Bir cümlem öğretmenleri rahatsız etmiş. Babaannem ve kayınvalidem de öğretmen, hakkınız ödenmez' dedi.

İkiz çocuk annesi olan Nagehan Alçı, koronavirüs salgını nedeniyle evlerden devam eden eğitime sık sık itiraz ediyor. 

Yüz yüze eğitime geçilmesi konusunda ısrarcı olan Alçı, bugünkü 'Okulları kapalı tutarak bir nesli mahvetmek üzereyiz' başlıklı yazısında Türkiye'nin okulları en uzun süre kapalı tutan ülkeler arasında olduğunu belirtti.

'İÇİNİZİ ACITMIYOR MU?' DİYE SORDU

2020'nin mart ayından beri milyonlarca öğrencinin okullara gidemediğini söyleyen Alçı, çocukların okula gitme alışkanlıklarını kaybetmek üzere olduğunu ifade etti.

Avrupa ülkelerinde uygulanan yöntemleri tek tek sayarak Türkiye’de muhalefetten de eğitimcilerden de okulları açma yönünde bir talep ve çağrı gelmemesine dikkat çeken Alçı, "Her yer açıkken çocukları okula değil, markete götürebilmek sizin içinizi acıtmıyor mu?" diye sordu.

'ÖĞRETMENLER DE ÖĞRENCİLER DE RAHATA ALIŞTI'

 Alçı, yazısının ilerleyen bölümlerinde ise öğretmenlerin tepkisini çok çeken sözlere yer verdi.

"Öğretmenler olduğu yerden uzaktan eğitime devam ediyor. Onlar da farkında uzaktan eğitimin neredeyse hiçbir geri dönüşünün olmadığının. Ne sınav var, ne sağlıklı bir kontrol." diyen Alçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hele Anadolu’da, köylerdeki durumu unutun! Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki… Hakikaten isyan ediyorum! Okulları açmaya ne zaman öncelik vereceğiz?"

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

ÖĞRETMENLERDEN BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Alçı'nın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Başta öğretmenler olmak üzere Alçı'yı eleştiren kişiler ,'#DerhalÖzürDileNagehan' etiketiyle kampanya başlattı.

Nagehan Alçı'nın sözleri öğretmenleri ayaklandırdı

Burada Alçı'ya tepkilerini dile getiren öğretmenlerden kimisi "Hayatında kaç defa online ders yaptın? Kaç defa öğrencini derse girdirmek icin binbir türlü dil döktün? Elinin yetmedigi, gözünün görmedigi öğrenciye ulaşmaya çalıştın? Rica ediyorum ağzı olan herkes konuşmasın!" yorumunda bulunurken, kimisi de şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

"Bu ülkede en çok göze batan öğretmenler, ülkedeki her şeyin düzeltilmesini en çok öğretmenlerden bekleniyor fakat öğretmenlere itibar ve değer veren kimse yok. Olsaydı böylelerin ağzında sakız olmazdık."

Nagehan Alçı'nın sözleri öğretmenleri ayaklandırdı - Resim : 2

Nagehan Alçı'nın sözleri öğretmenleri ayaklandırdı - Resim : 3

ELEŞTİRİLERE BUGÜN YANIT VERDİ

Nagehan Alçı, yazısına gelen eleştirilere bugün yanıt verdi. Habertürk yazarı,  "Dünkü yazımın yankı yaratacağını tahmin ediyordum ancak bu kadarını beklememiştim. Meğer herkes okulların açılmasını istiyormuş ama kimseden ses çıkmıyormuş… Dün tanıdık tanımadık onlarca öğretmen ve eğitimciyle konuştum ve yazıştım. Yalnızca öğretmen değil, birçok öğrenciyle de konuştum. Herkes, istisnasız aynı şeyi söyledi: Okulların açılmasını istiyoruz. Uzaktan eğitimden fayda sağlayamıyoruz. Bu arada yazımdaki bir cümle öğretmenleri rahatsız etmiş.'' ifadelerini kullandı.

"BABAANNEM DE KAYINVALİDEM DE ÖĞRETMEN"

Öğretmenlerin kendisi için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Alçı, ''Ailesinde de öğretmen büyükleri olan bir insanım. Hem babaannem Fikriye Alçı hem de kayınvalidem Şerife Kütahyalı emekli öğretmen. Babaannem yıllarca ilkokul çocuklarına emek vermiş, kayınvalidem ise matematik alanında yüzlerce çocuk yetiştirmiş bir cumhuriyet öğretmeni. Öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıların, çektikleri zorlukların, verdikleri emeklerin yakın şahidiyim. Hakları ödenmez.'' dedi.

Öğretmenlerin emeklerine sonuna kadar saygılı olduğunu vurgulayan Alçı, ''Ancak bu kadar sıkıntı çekip sonuç almadıklarını düşündükleri bir sistemle ilgili dünyadan örnekler vererek 'Biz okulların açılması için gerekirse her yerin kapanmasını savunuyoruz, çocuklarımıza bu kötülüğü yapmayalım. Avrupa okullarını nasıl açık tutmaya gayret gösteriyorsa biz de gösterelim' demelerini bekliyorum. Gelin elbirliğiyle okullarımızı açmayı bir öncelik haline getirelim.'' ifadeleriyle yazısını noktaladı.

 

Nagehan Alçı'nın sözleri öğretmenleri ayaklandırdı ile ilgili etiketler Nagehan Alçı Habertürk Öğretmen tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.