Nagehan Alçı ve Fatih Altaylı köşelerinen atıştı: Alçı'dan Altaylı'ya FETÖ yanıtı

HaberTürk yazarları Fatih Altaylı ve Nagehan Alçı yaklalık 1 haftadır köşelerinden atışıyor. Altaylı'nın 1 Nisan'da yazdığı yazı ile tartışma karşılıklı atışmalarla sürüyor. Son olarak Nagehan Alçı, Altaylı'ya verdiği yanıtta "“Benim FETÖ hadisesine nasıl baktığım herkesin malumu. Ama bu yapının bir çete olduğunu tespit ettiğim 2013’ten itibaren Fetullahçı örgütle ekranlarda en sert mücadelelerden birini de ben verdim" dedi.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, 1 Nisan’da “Sosyal laboratuvardan izlenimler” başlıklı yazısında, “Uzunca bir zamandır güvenli bir yer haline gelmiş olan Beyoğlu’nun arka sokaklarında ise artık Suriyeli çeteler hakim” görüşünü ifade etmişti.

Nagahan Alçı, köşe komşusu Altaylı'nın Beyoğlu yazısına katılmadığını belirterek, "Fatih Altaylı, Beyoğlu'nu 'Arap Diyarı’ gibi resmetmiş, bu tasvir gerçeği yansıtmıyor" düşüncesini dile getirmişti.

Bunun üzerine Altaylı dünkü yazısında Alçı’ya verdiği yanıtta, eşi Rasim Ozan Kütahyalı'nın 2017 yılında Beyaz TV’de canlı yayınlanan futbol programı sırasında Boşnaklara dair ifadesine gönderme yapmış, “Odakule’nin hemen yanında, Kallavi sokakta, hala felafelci olmadıysa Fıccın diye şahane bir Lokanta vardır. Oraya gideriz. Merak etmesin, Boşnak Lokantası değil, Çerkes lokantasıdır” demişti.

Altaylı kaleme aldığı bir sonraki yazısında ise Nagehan Alçı ile ilgili aldığı şu kararı duyurmuştu:

"Sevgili okurlar, gerçek olmayan şeyler yazmakla suçlanınca dün bir yazı yazmak zorunda kaldım. Kim olursa olsun, kimse ile tartışmak, polemik yapmak istemiyorum. Bu yüzden çok açık söylüyorum, dünkü yazımın hedefi olan kişi ile ilgili bundan sonra tek satır dahi yazmayacağım."

ALÇI'DAN ALTAYLI'YA FETÖ YANITI

Nagehan Alçı, köşe komşusu Fatih Altaylı ile arasında geçen polemikle ilgili kaleme aldığı bugünkü yazısında, “Bir kadına kocası üzerinden vurması normal mi? Olgun bir hareket mi? Beyoğlu üzerine yapılan bir tartışmanın Rasim’le ne alakası var?” diye sitem etti.

Altaylı ile Nagehan Alçı arasında Beyoğlu'ndaki Suriyeli ve Arap nüfusunun yoğunluğu üzerinden bir tartışma çıkmıştı. Alçı bugünkü yazısında, Altaylı'nın eşi Kütahyalı'nın 2017 yılında Beyaz TV’de canlı yayınlanan futbol programı sırasında Boşnaklara dair ifadesine gönderme yapmasına, şöyle tepki gösterdi:

"Bu ülkede bireye saygı olmadığı için hele kadınsanız cinsiyetçi zihinlerin gözünde varlığınız kocanız ya da babanızın varlığına indirgendiği için artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Gerçi Beyoğlu ile ilgili tamamen iyi niyet ve davet içeren yazımdan sonra Fatih Altaylı’dan bir nebze nezaket beklerdim. O bakımdan şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Bir kadına kocası üzerinden vurması normal mi? Olgun bir hareket mi? Beyoğlu üzerine yapılan bir tartışmanın Rasim’le ne alakası var?"

Öte yandan Alçı, Altaylı’nın “Monopolit” başlıklı yazısındaki, “Bundan birkaç sene öncesine kadar bizim “Bunların amacı başka, bunlar tehlikeli, inanç özgürlüğü başka devlette örgütlenmek, yapılanmak başka” diyerek tehlikeye dikkat çektiğimiz zamanlarda Fetullah Gülen ve Cemaatine övgüler düzüyor, bizi yalan söylemekle, bizi abartmakla suçluyorlardı” sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Benim FETÖ hadisesine nasıl baktığım herkesin malumu. Ama bu yapının bir çete olduğunu tespit ettiğim 2013’ten itibaren Fetullahçı örgütle ekranlarda en sert mücadelelerden birini de ben verdim. Bu konuda en önde bayrak taşıyan insanlardan biriyim."

Nagehan Alçı ve Fatih Altaylı köşelerinen atıştı: Alçı'dan Altaylı'ya FETÖ yanıtı ile ilgili etiketler Nagehan Alçı Fatih Altaylı Habertürk FETÖ Rasim Ozan Kütahyalı atışma
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.