Nagehan Alçı, Erdoğan'ın kararnameyi isteyerek imzaladığına inanmadı

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini eleştirdi. Alçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararnameye imzayı 'canı gönülden destekleyerek attığına' inanmadığını belirterek "O imzayı atmak içinize sindi mi gerçekten Sayın Cumhurbaşkanım?" diye sordu.

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'O imzayı atmamalıydınız Sayın Cumhurbaşkanım' başlığıyla yayımlanan yazısında Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Yazısının bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o imzayı Milli Görüş kökenli kişilerin yoğun talebi üzerine attığını öne süren Alçı, "O imzayı atmak içinize sindi mi gerçekten Sayın Cumhurbaşkanım?" diye sordu.

"Ben Tayyip Bey’in o imzayı canı gönülden destekleyerek attığına inanmıyorum." ifadesini kullanan Alçı, yazısını şöyle sürdürdü:

"Emine Hanım’ın, Sümeyye Hanım’ın ve Esra Hanım’ın da bu sözleşmeden çekildiğimiz için mutlu olduğunu düşünmüyorum.

Özellikle Milli Görüş kökenli, Saadet kökenli tabanın radikal bölümünün yoğun talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu imzayı attırdı.

Bence yanlış yaptı Tayyip Bey.

Her türlü iddiaya varım ki, eğer İstanbul Sözleşmesi referanduma gitse en az yüzde 70 sözleşmeden yana destek oyu çıkacaktı.

Milletin kahir ekseriyeti bu sözleşmeden yana.

Cumhur İttifakı’nın diğer mensubu MHP İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyor bildiğiniz gibi.

Bu konuda dik duruşu için de Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum.

Yazık, çok yazık…"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Nagehan Alçı, Erdoğan'ın kararnameyi isteyerek imzaladığına inanmadı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nagehan Alçı Habertürk İstanbul sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.