Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu'na böyle seslendi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu'nun bugün Maltepe'de gerçekleştireceği mitingi eleştirdi. Alçı "Sayın İmamoğlu neyi amaçlarsa amaçlasın büyük olasılıkla salt bu nedenle dindar ve muhafazakâr kesimin içine korku salacaktır. Bu etkinliğin mevcut tartışmalarda İmamoğlu cephesine ve Ekrem Bey’e oy veren kitleye zarar vereceğine inanıyorum" diye yazdı. Alçı, miting sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı gerçekleşmesi üzerine ise İmamoğlu'na mitingi sonlandırma çağrısı yaptı

Habertürk yazarı Alçı, bugün Maltepe'de düzenlenecek 'İstanbul'a Yeni Bir Başlangıç Buluşması'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na zarar vereceğini savundu.

Alçı, "Bugün yapılacak miting acaba Türkiye’deki bu gergin bekleyiş sürecinde gerilimi azaltan mı yoksa toplumsal stresi katlayan mı bir rol oynayacak?" diye sordu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın bugün tarihli 'Maltepe mitingi Ekrem İmamoğlu'na zarar verecek' başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Ekrem İmamoğlu, bugün Maltepe’de büyük bir miting düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu mitingi organize ediyor.

Bunun İstanbul İttifakı mitingi olduğunu, tüm partilerin il başkanlarının ve nereye oy vermiş olursa olsun, İstanbulluların tamamının davetli olduğunu söylüyor. Büyük olasılıkla çok kalabalık olacak. 25 yılın ardından gelen başarı açlığı ile milyonlar o mitinge akacak.

Ben başından beri Sayın İmamoğlu’nun bu süreci itidal ve ihtiyattan ayrılmadan yürütmesinin kendisi ve Türkiye için doğru yol olduğunu savunan bir yazarım.

Ekrem Bey bu süreçte birkaç hatası dışında sağduyudan ayrılmadı. Ancak şimdi yine bu miting ile ilgili kafamı kurcalayan bazı sorular var. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. YSK, İstanbul ile ilgili olağanüstü itiraz sürecini inceliyor. Henüz bir karar verilmiş değil. Bugün yapılacak miting acaba Türkiye’deki bu gergin bekleyiş sürecinde gerilimi azaltan mı yoksa toplumsal stresi katlayan mı bir rol oynayacak? İkincisi olacağı yönünde bir endişem var açıkçası.

Bugün orada toplanan kalabalık, Binali Yıldırım’a oy vermiş yüzde 48’e ne hissettirecek? Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı ile kendilerini ilk kez eşit vatandaş olarak görmeye başlayan dindar kesim o kalabalığın coşkusuna ortak mı olacak yoksa kaygı mı duyacak?

'ERDOĞAN'IN İSTANBUL'UNA VEDA KUTLAMASI'

Bu soruların cevabı yalnızca Ekrem İmamoğlu’nun şahsiyeti ile bulunamaz.

Sayın İmamoğlu, her türlü inanca saygılı, herkesi kucaklayan, CHP’liden çok, daha önce de yazdığım gibi Özal’ın çizgisini hatırlatan bir siyasetçi iddiasında olsa da bugünkü toplantı hala AK Parti’ye oy veren kitlelerin gözünde ‘Erdoğan’ın İstanbul’una elveda kutlaması’ toplantısıdır.

Sayın İmamoğlu neyi amaçlarsa amaçlasın büyük olasılıkla salt bu nedenle dindar ve muhafazakâr kesimin içine korku salacaktır.

Umarım bugün güzel geçer, barış içinde ve kardeşçe bir buluşma olur.

Ancak böyle bile olsa ben bu aşamada düzenlenen bu etkinliğin mevcut tartışmalarda İmamoğlu cephesine ve Ekrem Bey’e oy veren kitleye zarar vereceğine inanıyorum…"

"MİTİNGİ SONLANDIR" TEPKİSİ

Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğraması Türkiye'nin gündemini bir anda değiştirdi.

Saldırının, Ekrem İmamoğlu'nun Maltepe mitingi ile aynı saatlerde meydana gelmesi üzerine Nagehan Alçı yeni bir mesaj paylaştı.

"Endişelerinde haklı çıktığını" savunan Alçı, Ekrem İmamoğlu'na mitingi sonlandırma çağrısı yaptı.

İşte o mesajlar;

"1) Endişelerim haklı çıkıyor. Lütfen tüm toplumsal kesimler olarak derin yapıların ekmeğine yağ sürmeyelim.

2)sayın İmamoğlu’nun kısa bir konuşma ile bu mitingi sonlandırmasını sağlayın lütfen chp’liler

3) Sayın Ekrem İmamoğlu Sayın Kılıçdaroğlu’na tekme tokat saldırıldığı bir ortamdayız. Maaile kürsüye çıkıp şov yapma günü bugün değil"

Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu'na böyle seslendi

 

 

 

Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu'na böyle seslendi ile ilgili etiketler AK Parti İstanbul Ekrem İmamoğlu Maltepe Habertürk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.