Nagehan Alçı, Ahmet Misbah Demircan ile birlikte gezdi

İstiklal Caddesi'nde 2016 yılında başlayan altyapı çalışmaları 2018 yılı itibariyle tamamlandı.

2016 yılı Aralık ayında başlayan altyapı iyileştirme çalışmaları sonucunda caddeye titreşim sönümleyici elastomer (kauçuk) malzemelerle desteklenmiş yeni tramvay hattı rayları monte edildi.

Bu sayede titreşimden kaynaklı kırılmaların engellenmesi hedeflenirken caddede bugüne kadar karışık akan yağmur suyu ve kanalizasyon hatları da ayrıldı. Kurulan yeni altyapı sistemiyle İstiklal Caddesi’nde meydana gelecek herhangi bir arıza ya da yeni tesisat döşenmesi gereken durumlarda çalışmalar açık kazı yapılmadan gerçekleştirilebilecek.

Habertürk yazarı nagehan Alçı, İstiklala Caddesi'nin son halini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte gezdi.

İşte Alçı'nın izlenimleri;

- İşte yeni İstiklal Caddesi

UZUN zamandır inşaat halinde olan, tramvayın çalışmadığı, bütün caddenin kazıldığı, adeta şantiyeye dönen İstiklal’i Kasım 2017’de Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile gezmiş ve yapılanları size aktarmıştım. O gezide Demircan, çalışmaların 2 ay içinde biteceğini dile getirince ben de sizlere süre dolunca teftiş etme sözü vermiştim.

frjhfrffgg

İşte o sözü, geçen hafta yerine getirdim. Aynı turu 2.5 ay sonra yeniden yaptım ve şunları gördüm:

ARTIK KALDIRIM TAŞLARI DEĞİŞMEYECEK

İstiklal Caddesi, tramvaya yeniden kavuştu. Çalışmalar yüzde 95 oranında bitmiş. Tramvayın raylarının döşendiği zemin ve etrafına birer adım kadar yeşil bir madde döşenmiş. Bu, titreşimi emmesi içinmiş. İstiklal’de kaldırım taşlarının sık sık değişmesinin sebebi, titreşim nedeniyle çatlamalar olmasıymış. Demircan’ın söylediğine göre artık bu sorun ortadan kalkacak. Bence en önemli haberlerden biri bu! Kaldırım taşı değiştirmeye son!

ferrgr

NARMANLI HAN’IN BİTMİŞ HALİ İLK KEZ

Turumuzun ilk duraklarından biri Narmanlı Han’dı. Bitmiş. Bakın sizinle ilk kez tamamlanmış halinin fotoğraflarını paylaşıyorum. Avlunun ortasına çok şık bir çeşme yerleştirilmiş. İçeride projenin mimarı Sinan Genim’e rastladım. Avlunun yeşilini yok ettiklerine dair yapılan eleştirileri sordum. “Biz orijinalini inceledik, yeşilden önce böyle bir çeşme varmış. Biz onu canlandırdık” dedi.

Bence çok güzel olmuş Narmanlı Han. Adeta bir vaha gibi çıkmış. Çok şık bir avlunun etrafında kafe ve restoran olarak hizmet verecek tarihi ama konforlu binalar... Eminim İstiklal’in en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. Tabii doğru işletilirlerse...

rejhgregr

MUAMMER KARACA’NIN İNŞAATI BAŞLIYOR

Biraz ileride 4-5 yıldır kapalı olan Muammer Karaca Tiyatrosu’nun önünde durduk. Buranın kapanması da birçok tartışmayı beraberinde getirmişti; halbuki depremde hasar gördüğü için ciddi riski vardı. İhale sonuçlanmış, yakında inşaat başlayacakmış.

Ara Café’yi ve Ara Güler’in eserlerinin hamiliğini Doğuş Grubu almış. Bina yenilenecek, alt kat restoran, üst kat müze olacakmış.

geruygreg

MAKSİM AÇILIYOR AMA...

Tüm bunları konuşurken bir yandan da caddede yürümeye devam ediyoruz. Hakikaten çok canlı, çok kalabalık İstiklal. O kötü enerjiyi atmış, yeniden canlanmış. İstanbul’un kalbini yeniden böyle görmek güzel... Caddenin başına doğru yaklaştığımızda gözüme eski Maksim Gazinosu’nun olduğu yer çarptı. Ahmet Misbah Bey, “Maksim yakında yeniden açılıyor” dedi. Bence bu çok güzel bir haber, ancak binanın üzerine son derece uyumsuz bir şekilde tuhaf başka bir yapı daha kondurmuşlar. Sordum, “Orası da otel olacak” dediler. Hiç sevmedim...

CAMİ 2019’A

Bu arada cami inşaatı da epey ilerlemiş. Yıllardır süren tartışmalar nihayet bitecek ve Taksim 2019’da güzel, görkemli bir camiye kavuşacak. Bence işte o zaman Taksim herkesi kucaklayan, İstanbul’u bütün yönleriyle yansıtan bir merkez haline gelecek.

Nagehan Alçı, Ahmet Misbah Demircan ile birlikte gezdi ile ilgili etiketler İstiklal Caddesi Ahmet Misbah Demircan maksim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.