Naci Görür'den 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı

Malatya'da yaşanan 3,9 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, Malatya fayında 7.4 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini kaydederek yetkilileri uyardı.

Prof. Dr. Naci Görür Malatya’da yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından 7.4’lük deprem konusunda uyarılarda bulundu. Naci Görür, Malatya fayının üzerinde yaşanan depreme dikkat çekerek bu fay hattının 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretebilecek bir kapasite de odluğunu ifade etti.

AFAD tarafından yapılan son açıklamada saat 08.33 sıralarında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı belirtti. Depremin 6.99 kilometre derinliğinde olduğunu söyleyen Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Naci Görür’ün açıklamalarından bazı satır başları:

- Bu deprem Malatya fayı üzerinde yaşandı. DAF ile hiçbir alakası yok.

- Bu fay çok uzun zamandan bu yana enerji biriktiriyor.

- Bu fay üzerinde çalışmalara Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar da destek vermektedir. 2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya fayı, 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretebilir.

Naci Görür'den 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı

Naci Görür'den 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı ile ilgili etiketler Malatya deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.