Naci Görür de Kanal İstanbul karşıtı lobiye mi çalışıyor? '9 şiddetinde deprem' iddiası...

Asrın projesi Kanal İstanbul için ilk kazmanın vurulacağı 26 Haziran'a günler kala, Kanal İstanbul karşıtları da seslerini yükseltmeye başladı. Sık sık projeye karşı olduğunu açıklayan Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu kez de 25 metre derinliğindeki kanalın minimum 9 şiddetindeki bir depreme neden olacağını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hayalim' dediği Kanal İstanbul projesindeki 6 köprüden ilki olan Sazlıdere geçişini sağlayacak köprünün temeli 26 Haziran'da atılacak.

Temel atma töreni için geri sayım sürerken, Kanal İstanbul karşıtı lobi de mega proje için algı ve karalama kampanyalarına devam ediyor.

Projeye karşı olduğunu sık sık dile getiren Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür de törene günler kala açıklamalarda bulundu. 

Haftalık yayınlanan Gazete Oksijen'e konuşan Görür, "Kanal güzergahı, jeolojik ve geoteknik olarak sorunlu bir zemin. Marmara Denizi’ne yakın kesimler, özellikle Sazlıdere ve güneyinde risk, deprem açısından daha fazla." dedi.

"DEPREMİN ŞİDDETİ MİNİMUM 9 OLACAK"

Depremde ortaya çıkan ve yıkıcı olan ‘S dalgası’nın bu bölgelerden geçerken zeminin özelliği gereği hızlı ilerleyemeyeceğini öne süren Görür, "Göreceli olarak bu alanda daha fazla duracak ve daha yıkıcı olacak. Ayrıca kanalın Marmara’ya açılan bölümünde depremin şiddeti minimum 9 olacak." diye konuştu.

Görür'ün, derinliği yalnızca 25 metre olacak kanalın 9 şiddetinde bir depreme neden olabileceğini söylemesi akıllarda soru işareti bıraktı. 

 

 

Naci Görür de Kanal İstanbul karşıtı lobiye mi çalışıyor? '9 şiddetinde deprem' iddiası... ile ilgili etiketler Kanal İstanbul deprem İstanbul naci görür
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.