Naci Bostancı: Müflis bir siyaset anlayışı!

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Biden'dan beklentimiz Türk demokrasisi vurgusu" diyen CHP'li Ünal Çeviköz'e sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bostancı, "Demokrasimiz için ABD'den yardım isteyen kişi, gücünü milletten almaktan umudunu kesmiş, iddiasını yitirmiş müflis bir siyaset anlayışını temsil eder." dedi.

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün, "Joe Biden'dan beklentimiz, Türkiye için demokrasi vurgusu ve temel hak ve özgürlüklere vurgu yapması" şeklindeki açıklamasına bir tepki de AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'dan geldi.

Sosyal medya hesabından Çeviköz'e tepki gösteren Bostancı, 

"Demokrasimiz için ABD'den yardım isteyen kişi, gücünü milletten almaktan umudunu kesmiş, iddiasını yitirmiş müflis bir siyaset anlayışını temsil eder. Ümit ederim bu zihniyete aynı yerden itiraz edenler olur." dedi.

Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biden'dan "Türkiye için demokrasi vurgusu" istemiş. Demek ki senin vurgularını millet ciddiye almıyor, inandıramıyorsun. Gerçek bir derdin olsaydı millet anlardı, tıpkı şimdiki mesajını anladığı gibi."

Naci Bostancı: Müflis bir siyaset anlayışı! 

ÇEVİKÖZ NE DEMİŞTİ?

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Amerikan Alman Marshall Fonu (GMF) adlı düşünce kuruluşunun "Türkiye'nin 2021'de Dış Politika Öncelikleri: Ana Muhalefet Partisinden Bir Bakış" başlıklı online panelinde konuştu.

Çeviköz; "Joe Biden'dan beklentimiz, Türkiye için demokrasi vurgusu ve toplanma özgürlüğü gibi tüm temel hak ve özgürlüklere çok güçlü bir vurgu yapması" ifadesini kullandı.

Çeviköz, KKTC'de kapalı kent Maraş'ın kısmi şekilde yeniden açılmasını desteklemediklerini, bunun BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu savundu. Çeviköz, "Kapalı Maraş'ın uluslararası hukuka ve Güvenlik Konseyi'nden geçen düzenleme ve kararlara uygun şekilde açılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ünal Çeviköz, S-400'lerin aktif hale getirilmemesi seçeneğinin muhtemelen hükümetin gündemine geleceğini, eğer gelmezse de "CHP'nin liderlik edeceği bir sonraki hükümetin gündemine kesinlikle geleceğini" iddia etti ve bu olduğu takdirde Türkiye'nin F-35 uçaklarının ortak üretimi ve satışı programına tekrar dahil edilmesinin beklenmesi gerektiğini savundu.

Çeviköz, Türkiye'nin Libya'ya silah ambargosunu içeren BM Güvenlik Konseyi kararına uymamakla eleştirildiğini savundu.

Naci Bostancı: Müflis bir siyaset anlayışı! ile ilgili etiketler Naci Bostancı CHP AK Parti ünal çevikoz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.