MYK sonrası Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar: 260 yangından 256'sı kontrol altına alındı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "43 ilde 260 yangın çıktı, 256'sı kontrol altında." ifadelerini kullandı. Ayrıca son dönemde gündeme gelen göçmen konusuna da değinen Çelik, "Türkiye kimsenin göçmen kampı değildir." dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, orman yangınlarıyla mücadele konusu ele alındı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. 

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Ülkemiz yangın felaketinden sel felaketine kadar bir çok felaketle karşı karşıya kaldı. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz.

4 YANGINA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

MYK'da gündem başlıklarımızın başında orman yangınları vardı. Cumhurbaşkanımız geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Büyük oranda bir artışla orman yangını tablosuyla karşı karşıya kaldık. Karşılaştığımız tablolardan en ağırlarından biri. 43 vilayette 260 adet orman yangını meydana geldi. 4 adet yangına müdahale çabaları sürüyor. 

YANGIN BÖLGELERİNE NAKDİ YARDIM

Antalya Valiliği emrine AFAD, İçişleri, bakanlıklar tarafından 52.5 milyon liralık nakdi kaynak aktarıldı. Muğla Valiliği emrine 17.5 milyon liralık nakdi yardım gönderildi. Her vatandaşımız için 3 fidan çalışması devam edecek.

"TÜRKİYE HER SENE GENİŞ BİR SENARYO İLE YANGINLARA HAZIRLIK YAPIYOR"

Dünyanın çeşitli yerlerinde haritaya baktığınızda pek çok yangın devam ediyor. Orman teşkilatımızın kahramanlığına teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Orman yangınlarıyla ilgili her sene geniş bir senaryo ile hazırlık yapılıyor. Toplam 21 bin 90 personelle hazırlık her sene sözkonusu oluyor. 1178 arazöz, 2277 müdahale aracı, 501 iş makinesi olmak üzere 4311 araç bulunuyor. dünyada ilk oalrak İHA'ların kullanılmasıyla büyük bir kapasiteye sahipler.

AKDENİZ ÜLKELERİNDE YANGINLAR SÜRÜYOR

Dünyanın çeşitli yerlerinde haritaya baktığınızda pek çok yangın devam ediyor. Orman teşkilatımızın kahramanlığına teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Orman yangınlarıyla ilgili her sene geniş bir senaryo ile hazırlık yapılıyor. Toplam 21 bin 90 personelle hazırlık her sene söz konusu oluyor. 1178 arazöz, 2277 müdahale aracı, 501 iş makinesi olmak üzere 4311 araç bulunuyor.

Dünyada ilk olarak İHA'ların kullanılmasıyla büyük bir kapasiteye sahipler.

YUNANİSTAN'DAKİ TÜRK AZINLIĞI

Türk azınlığa dönük sistematik dışlama politikası maalesef Yunanistan tarafından devam ettirilmektedir.

"BAZİ SİYASİLER FİTNE ATEŞİNİ KÖRÜKLÜYOR"

Bazı siyasilerin yangın ateşinin yanına fitne ateşi körüklemeye çalıştığını gördük. Selfie çekilerek burada müdahale edilmiyor gibisinden göz göre göre yalan diyecebileceğimiz fitne ateşinin körüklenmeye çalışıldığını gördük. Siyasetçi birisi 'Sadece AK Partililere yardım ediliyor' gibisinden en vahşi yalanlardan birini söyleyebiliyor.

Kim yaraların sarılması için gayret gösterdiyse hangi siyasi partiden olursa olsun şükranlarımızı sunarız. Yangın devam ediyor, çıkmışlar kurumlarla ilgili tartışma yapıyorlar. Yangını söndürdükten sonra isterseniz basın toplantısı yaparsınız. Biz de cevabını veririz. Yangın devam ederken kuvvetimizi bölen bu yaklaşımlar ibretlik bir tablo ortaya koymuştur..

"TÜRKİYE KİMSENİN GÖÇMEN KAMPI DEĞİLDİR"

Bundan daha fazla göçü kaldıracak durumda değiliz. Ölümden kaçana sahip çıkarız ama göçmen kampı değiliz.

.

MYK sonrası Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar: 260 yangından 256'sı kontrol altına alındı! ile ilgili etiketler Ömer Çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.