Müzik festivalindeki izdiham için ünlü şarkıcılara milyon dolarlık tazminat davası

ABD'nin Houston kentinde düzenlenen müzik festivalinde izdiham çıkmış, 8 kişinin hayatını kaybetmiş ve 300 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan biri, Travis Scott ve Drake'e 1 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

ABD'nin Texas eyaletine bağlı Houston kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Astroworld Müzik Festivali'nin açılış gecesi bir faciaya sahne olmuştu.

Binlerce kişinin katıldığı festivalde çıkan izdiham sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 300 kişi yaralanmıştı. Yaralananlar arasında bulunan 23 yaşındaki Kristian Paredes, Travis Scott ve Drake ile birlikte organizasyon şirketlerine dava açarak, 1 milyon dolarlık tazminat talep etti.

Paredes, Scott ve Drake’i kalabalığı kışkırtmakla suçlayarak, organizasyon şirketi Live Nation'ın yeterli güvenlik ve tıbbi hizmetleri sağlamadığını öne sürdü. Scott ve Drake, kendilerine açılan tazminat davası hakkında henüz yorum yapmadı.

DAVALARIN SAYISI ARTABİLİR

ABD'li avukat Ben Crump ise yaptığı açıklamada, izdihamdan etkilenenleri temsil edeceğini duyurarak, "Bu trajik ve önlenebilir olayda zarar gören tüm müvekkillerimiz için adaletin peşinde olacağız" ifadelerini kullandı. Crump, şu ana kadar 21 yaşındaki Noah Gutierrez adına dava açarken, ilerleyen günlerde diğer kurbanlar için de davalar açması bekleniyor.

Müzik festivalindeki izdiham için ünlü şarkıcılara milyon dolarlık tazminat davası

TRAVIS SCOTT'A DAHA ÖNCE DE DAVA AÇILMIŞTI

ABD’nin Arkansas eyaletinde 2018 yılında düzenlediği konser sırasında seyircileri sahneye çıkmaya teşvik etmekle suçlanan Scott, kamu düzenini bozmakla suçlanmış ve olayda yaralanan 2 kişiye yaklaşık 7 bin dolar ödemişti.

 

Müzik festivalindeki izdiham için ünlü şarkıcılara milyon dolarlık tazminat davası ile ilgili etiketler Drake travis scott astroworld müzik festivali izdiham tazminat davası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.