Müzik dünyasını karıştıran iddia! Paralar FETÖ'ye mi gidiyor?

Sanatçı Asım Gökmen, MSG ve MÜYORBİR yönetimlerinin usulsüzlükle seçildiğini savundu: Müzik dünyasındaki bazı isimler FETÖ ile ortak hareket ediyor. Toplanan milyonlarca liranın akıbeti ise belli değil.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ'nün Musiki Eseri Sahipleri Grubu'nda (MSG) söz sahibi olduğu iddiası yankı uyandırmıştı. MSG Başkanı Garo Mafyan'ın FETÖ'nün desteğiyle başkanlığa seçildiği, geçmişte Fetullah Gülen'in şiirlerinden bir albüm hazırlayan Mafyan'ın, MSG üzerinden Gülen'e telif ödenmesini sağladığı iddiaları, basında yer almıştı. Müzik dünyasına dair şok bir gelişme daha yaşandı. Bu kez MSG ve MÜYORBİR asil üyesi olan sanatçı Asım Gökmen; bu iki meslek birliğinin FETÖ'den arındırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gökmen, iki yıl önceki MSG seçiminin ardından 'Seçimi Fetullah Gülen kazandı' başlıklı haberlerin de çıktığını hatırlattı. Başkan Garo Mafyan ve yönetimde yer alan Ferhat Göçer'in bu iddialara neden cevap vermediğini soran Gökmen'in açıklamaları şöyle:


'4 BİN TELİF HAKKI SAHİBİ VAR'

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundum. MSG Başkanı Garo Mafyan, MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, MSG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Göçer, MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy ve Telif Hakları Müdürlüğü Mevzuat Daire Başkanı Semra Aksarı'dan şikayetçi oldum.
Türkiye'de aranjör, besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak yaklaşık 4 bin kişinin telif hakkı var. Kültür Bakanlığı kontrolünde yılda yaklaşık 140-150 milyon TL telif parası, hak sahiplerine dağıtılması için müzik meslek birliklerinin kasalarına aktarılıyor. (MSG 45 milyon TL, MESAM 45 milyon TL, MÜYAP 30 milyon TL ve MÜYORBİR 20 milyon TL.) Bu birlikleri, Telif Hakları Genel Müdürlüğü inceliyor ve denetliyor. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Telif Hakları Genel Müdürü Ali Atlıhan ve Meslek Birlikleri Daire Başkanı Bilge Kılıç, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındı.
2015'te MÜYORBİR, 2016'da ise MSG genel kurullarında mevcut yönetimin karşısına aday olarak çıktım. Telif ücretlerinin hak sahiplerine ulaşmadığını ve adaletsizlik olduğunu savundum. Bu genel kurulların ikisi de usulsüz olarak gerçekleşti. Şu anki yönetimler, Divan Başkanlığı üzerinden tertipledikleri hukuksuz genel kurullarla göreve geldi. Bu genel kurullarla ilgili hukuki ve idari tüm mücadelem, Telif Hakları Genel Müdürlüğü üzerinden yapılan engellemeler sonucunda başarısız kaldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan FETÖ yapılanması ve konuyla ilgili haberler, tüm sorularıma cevap oldu.


'İSTİFA ETMELİLER'

Bir ay önce Facebook'ta yaptığım 'Bütün meslek birlikleri, şeffaflaşmak adına istifa etsin. Yeniden demokratik genel kurullar yapalım' çağrım üzerine, MSG ve MÜYORBİR yönetim kurulları üyelikten atılmam için beni Haysiyet Kurulu'na sevk etti.
Ülkemizin her tarafına bulaşmış bu hain FETÖ'yü, müzik camiasından temizlememiz gerekiyor. Benim mücadelemin tek nedeni var. Ben şunu merak ediyorum: Toplanan milyonlarca liralık telif gelirleri hak sahiplerine mi, yoksa okyanus ötesine mi gidiyor? Bu sorunun cevabını istiyorum.

Müzik dünyasını karıştıran iddia! Paralar FETÖ'ye mi gidiyor? ile ilgili etiketler FETÖ Asım Gökmen MSG MÜYORBİR
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.