Muz provokasyonu ile ilgili yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı! Sınır dışı edilecekler

Bir Türk vatandaşının, sokak röportajında, "Ben muz yiyemiyorum, Suriyeliler kilolarca muz alıyor" ifadesini kullanması üzerine Suriyeli sığınmacılar peş peşe bu açıklama ile dalga geçen videolar paylaşmıştı. Çirkin akımla ilgili yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı. Söz konusu kişiler sınır dışı edilecek.

TikTok ve Twitter'da "muz yeme akımı" başlatan Suriyeliler muz yedikleri anların yer aldığı ve Türkleri hedef alan bazı videolar paylaşmıştı.

7 KİŞİ YAKALANDI, SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Bu çirkin ve provokatif paylaşımlar üzerine emniyet harekete geçti. Yapılan araştırmalar sonucunda söz konusu paylaşımlarla ilgili yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı. Bu kişiler adli işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilecek.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Bir sokak röportajında yer alan “Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…” söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı “muz yeme” eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştü.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır.

Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir." denildi.

 

Muz provokasyonu ile ilgili yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı! Sınır dışı edilecekler ile ilgili etiketler muz suriyeliler provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.