Hande Fırat: Burnumuzun dibinde ABD eliyle bir şeyler ısıtılıyor

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, politik görevlere Ortadoğu'da görev yapan 'Türkiye karşıtı' isimleri getirdi. Bu gelişmenin ardından PKK'nın elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, ABD ile ortak program yapacaklarını duyurdu. Söz konusu gelişmeleri değerlendiren Hürriyet yazarı Hande Fırat, ''Gelişmeleri alt alt koymak bile burnumuzun dibinde ABD eliyle bir şeylerin ısıtılmakta olduğunu gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanlığı görevini geçtiğimiz günlerde Donald Trump'tan devralan Joe Biden, dış politikadaki görevlendirmelerinde yolu Ortadoğu'dan geçen isimleri tercih etti. 

Bu isimler arasında yer alan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye yönelik 'Sözde müttefik' ifadesini kullandı. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise geçmiş dönemde PKK/YPG'nin silahlandırılmasına ve desteklenmesine açık şekilde destek verdi. 

Tüm bu gelişmeler PKK'nın Suriye'deki solu olan SDG'nin sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin'i (Mazlum Kobani) oldukça mutlu etti. ABD ile ortak bir program hazırlayacaklarını ifade eden terörist, detaylara açıklık getirmedi. Söz konusu açıklamalar Biden yönetiminin görevlendirmelerinden beklentilerin yüksek olduğunu gösteriyor. 

''ABD ELİYLE BİR ŞEYLER ISITILIYOR''

Konuya ilişkin bugünkü köşe yazısında değerlendirmelerde bulunan Hürriyet yazarı Hande Fırat, ''Gelişmeleri alt alta koymak bile burnumuzun dibinde ABD eliyle bir şeylerin ısıtılmakta olduğunu gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

Ankara'nın söz konusu gelişmeleri oldukça yakından takip ettiğini ve olasılıklara karşı önlem almaya başladığını vurgulayan Fırat, ''Tam da bu nedenle; Türkiye’nin PKK’nın ikinci Kandil’i olan Sincar üzerinde yoğunlaşması boşuna değil. Ankara uzun zamandır Sincar’daki PKK ve PKK’ya yakın olduğu bilinen unsurların varlığından rahatsız.'' değerlendirmesinde bulundu.

Fırat yazısının devamında ''Sincar, Irak’ın kuzeyi ile kuzeydoğu Suriye arasındaki lojistik geçişler bakımından stratejik bir noktada. Suriye’de PYD/YPG etkisinin kırılması ve o bölgeden Kuzey Irak’a aktarılan kaynak akışının kesilmesinde hayati önemde. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in Bağdat ve Erbil temasları boşuna değildi. Sözün özü, satranç tahtasında hamleler karşılıklı yapılmaya devam ediliyor. Hamleler sürerken ise akıldaki soru şu: İlişkiler bir satranç tahtasında ve gerilimli mi sürecek, yoksa daha da mı kötüleşecek? Ya da Biden-Erdoğan arasında masaya yatırılarak kapsamlı bir planla iyileştirmenin yolları mı aranacak?'' ifadelerine yer verdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Hande Fırat: Burnumuzun dibinde ABD eliyle bir şeyler ısıtılıyor ile ilgili etiketler Hande Fırat Hürriyet ABD PKK Mazlum Kobani Ferhat Abdi Şahin Operasyon SDG Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.