Mutlu Altuğ Karşıyaka'nın küme düşmesine ne dedi?

İzimir şehrinin eski spor kulüplerinden Karşıyaka küme düşürüldü. TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta sezonun bitimine 3 maç kala küme düşerek 38 yıl sonra 3. Lig'e geri döndü. Karşıyaka Spor Kulübü eski Başkanı ve Karşıyaka Spor Kulübü Derneği Başkanı Mutlu Altuğ ise konu ile ilgili açıklama yaptı. Peki Mutlu Altuğ Karşıyaka'nın küme düşmesi neler söyledi? Kimi sorumlu tuttu? Detaylar haberimizde...

Karşıkaya'nın küme düşürülmesinden sonra Karşıkaya Spor Kulübü eski başkanı Mutlu Altuğ'dan açıklamalar yaptı. Herkes neden böyle durumların olduğu ve etkenlerin neler olduğunu merak ediyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta sezonun bitimine 3 maç kala küme düşerek 38 yıl sonra 3. Lig'e geri döndü. Peki Mutlu Altuğ Karşıyaka'nın küme düşmesi için neler söyledi? Kimi sorumlu tuttu?  Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
Mutlu Altuğ Karşıyaka'nın küme düşmesine ne dedi?
 
 
İzmir kentinin tarihi spor kulüplerinden Karşıyaka, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta sezonun bitimine 3 maç kala küme düşerek 38 yıl sonra 3. Lig'e geri döndü.
 
Ezeli rakipleri Göztepe, Süper Lig'de başarılı bir grafik sergilerken, Karşıyaka'nın küme düşmesi yeşil-kırmızı renklere gönül veren taraftaların büyük tepkisine neden oldu.
 
Bu büyük başarısızlığın sorumlusu olarak ise mevcut başkan Turgay Büyükkarcı gösterildi.
 
 
Ancak buna karşın, Büyükkarcı'nın çeşitli basın kuruluşlarında yer alan "Bu asla son değil, başlangıç. Çok güçlü döneceğiz." açıklaması, camia tarafından samimi bulunmadı.
 
SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, Büyükkarcı'nın Karşıyaka camiası tarafından istifasının istendiği, fakat görevi bırakma çağrılarına şimdiye kadar direndiği öğrenildi.
 
STAT PROJESİNİ DE BAŞARAMADILAR!
 
Öte yandan, Büyükkarcı yönetimi taraftarların uzun süredir hayalini kurduğu stat projesini de geçekleştiremedi.
 
Karşıyaka Belediyesi, yıllardır yapımı beklenen Karşıyaka Stadı için geçtiğimiz günlerde kendilerine ulaşan inşaat ruhsatı başvurusunu 60 günlük yasal süreyi beklemeden reddetti.
 
ESKİ BAŞKAN MUTLU ALTUĞ'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
 
Yaşanan bu olumsuz gelişmeler üzerine Karşıyaka Spor Kulübü eski Başkanı ve Karşıyaka Spor Kulübü Derneği Başkanı Mutlu Altuğ, mevcut yönetimi hedef alan zehir zemberek bir açıklama yaptı.
 
Kulübün küme düşmesinin sorumlusu olarak Turgay Büyükkarcı ve yönetimini işaret eden Altuğ, kendisine yönelik suçlamarı da reddetti.
 
Eski başkan Altuğ, "Bu kavganın içine güzide kulübümüzü çeken ve kulübün küme düşmesine sebep olan KSK Yönetim Kurulu’nu derhal istifa etmeye ve 21/01/2018 tarihinde yapılan Genel Kurul kararlarının yok hükmünde olduğunu kabul edip, görev ve yetkilerini derhal iade etmeye davet ediyorum." ifadelerini kullanarak, Büyükkarcı'yı istifaya çağırdı.
 
* İşte Mutlu Altuğ'un açıklamasının tam metni;
 
KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ CAMİASI’nı AYDINLATMA BİLDİRİSİ
 
Kamuoyunu ve Karşıyaka Camiasını uzun bir süredir meşgul eden asılsız söylemler ve yanlış algı oluşturma çabaları sonucu Karşıyaka Spor Kulübü Derneği ve Karşıyaka camiasını aydınlatma gereği ve aşağıdaki açıklamanın ilan edilme zarureti doğmuştur. 
 
Karşıyaka Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu’nun 27/12/2017 tarihinde yapılan toplantısında;
 
“Başkan ve Yönetim Kurulu’nun seçimi için Olağanüstü Genel Kurul Kararı alınmasına, gündeme, Genel Kurul’ca her hangi bir ilave yapılmamasına karar verilerek, gündem maddelerinin aşağıdaki şekilde olmasına, toplantıya katılanlarca oybirliği ile karar verilmiştir” denmiş ve Genel Kurul Gündemi;
 
“13.01.2018 saat 18.00’de seçim dışı maddeler ve 2. Gün 14.01.2018 saat 18.00’de Seçim Maddeleri olmak üzere, Karşıyaka Belediyesi Nikah Dairesi’nde, yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde, 20.01.2018 saat 18.00’de seçim dışı maddeler ve 21.01.2018 saat 18.00’de seçim maddeleri olmak üzere aynı yerde, çoğunluk aranmaksızın OLAĞANÜSTÜ SEÇİM GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILMASINA, toplantıya katılanlarca oybirliği ile karar verildi” denmiştir.
 
Karşıyaka Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu’nun almış olduğu ve tek gündem maddesi olan Başkan ve Yönetim Kurulu’nun seçimi için yapılması gereken Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 1. Gün çoğunluk sağlanamadığı için, çoğunluk aranmaksızın 20.01.2018 tarihinde toplanması gerekirken, 21.01.2018 tarihinde toplanmış, Yönetim Kurulu’nun almış olduğu 27.12.2017 tarihli kararda açıkça, başka bir gündem maddesi eklenemeyeceği belirtilmiş olmasına karşın, 21.01.2018 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, Genel Kurul Üyeleri’nin bir kısmı tarafından 2 ayrı önerge sunularak; Derneğimiz Basketbol ve Futbol Şubelerinin, üçüncü şahıs şirkete devri konusunda seçilecek yeni Yönetim Kurulu’na yetki verilmesine karar verilmesi istenmiş, Genel Kurul Divanı’nca bu önergeler işleme alınarak oylanmış ve Olağanüstü Genel Kurul’a katılanların çoğunluğunca kabul edildiği iddia edilerek tutanağa bu şekilde geçirilmiş, ancak Genel Kurul toplantı tutanağı, toplantıdan yaklaşık 1 hafta sonra imzalar tamamlanarak kayda alındığı ifade edilmiştir.
 
Türk Sporunun güzide kulübü Karşıyaka Spor Kulübü’nün, içinde bulunduğu mali sıkıntıların ve yaşanan hukuki problemlerin ne denli büyük olduğu, tüm Karşıyaka kamuoyu tarafından iyi bilinmektedir. Bu sorunlar, şahsım ve yönetim kurulumuzun görevde olduğu dönemden çok önceki yıllardan bu yana büyüyerek devam etmektedir.
 
21.01.2018 tarihinde seçilen yeni Yönetim Kurulu ve Başkan tarafından, göreve gelir gelmez, şahsıma yönelik itham ve iftiralar içeren basın açıklamaları ve televizyon yayınları, Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları ve Karşıyaka kamuoyu nezdinde aleyhimize algı yaratma amacına yönelik olup, iddia ettikleri hususlarda açıklamalarımızı içeren İhtarnamemizi Noter marifetiyle Derneğimiz’e gönderdik.
 
KULÜBÜ DEVRALDILAR, BORÇLARI DERNEĞE BIRAKTILAR!
 
Ancak, aleyhimize yaratılmaya çalışılan bu algının önlenmesi ve hukuki durumun ve gerçeklerin ortaya çıkarılabilmesi için, Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde ikame ettiğimiz davamız; 21.01.2018 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararların hukuka ve usule aykırı olduğu, Başkan ve Yönetim Kurulu’nun seçimi için alınan 27.12.2017 tarihli Yönetim Kurulu kararına aykırı şekilde gündeme alınan önergeler ile yeni yönetim kuruluna, Futbol ve Basketbol Şubelerinin üçüncü şahıs şirketlere dilediği bedel ve şartlarla devrinin de yasaya ve tüzüğe aykırı olduğunun tespiti ile Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan ve sadece Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerinin ve Futbol ve Basketbol Şubeleri’nin devrine ilişkin yetki verilmesi kararının hukuka aykırı olduğunun tespiti ile bu kararların uygulanmasının durdurulmasına yönelik ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebimizi içermektedir. Zira, yeni seçildiği iddia edilen Yönetim Kurulu’na verilen devir yetkisine karşın, Futbol ve Basketbol şubelerinin devre kadarki borç ve sorumluluklarının ise derneğimiz üzerinde bırakılmasına da karar verilmiştir.
 
Bunun kabulü mümkün değildir.
 
Davamızda, asla ve asla Karşıyaka Spor Kulübü Derneği’ne bir KAYYUM ATANMASINI İSTEMEDİK. Kayyum tayinini talep ettiğimiz yönündeki açıklamalar gerçeğe aykırı olup, şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz aleyhine algı yaratma çabasıdır. Davamızın sonucunda verilen kararların da KAYYUM TAYİNİ SONUCUNU YARATMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.
 
YARATILMAYA ÇALIŞILAN ALGININ AKSİNE, DAVA KONUMUZ VE ASIL AMACIMIZ; ŞAHSIM BAŞKANLIĞINDAKİ YÖNETİMİMİZİN DE DAHİL OLDUĞU GEÇTİĞİMİZ DÖNEMLERİN HUKUK ÇERÇEVESİNDE UZMAN BİLİRKİŞİLER MARİFETİYLE İNCELENMESİ, KULÜBÜMÜZE BU AĞIR BORÇ YÜKÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLARIN BELİRLENMESİ, BUNUN SONUCUNA ALINACAK RAPORLAR VE MAHKEME KARARININ DEĞERLİ CAMİAMIZIN BİLGİSİNE SUNULMASI, AYRICA DA YİNE ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULUMUN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLAYAN ŞİRKETLEŞME ÇALIŞMALARININ HUKUK ÇERÇEVESİNDE VE KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜNÜN EN YÜKSEK MENFAATİ DOĞRULTUSUNDA SONUÇLANDIRILMASIDIR.
 
KSK Yönetim Kurulu’nca 20/03/2018 tarihinde Disiplin Kurulu’na sevk ile hakkımda disiplin kovuşturması yapılması istenmiş, KSK Disiplin Kurulu, hakkımda disiplin kovuşturması yapılmasına ve ceza verilmesine yer olmadığına karar vermiştir.
 
Bu kavganın içine güzide kulübümüzü çeken ve kulübün küme düşmesine sebep olan KSK Yönetim Kurulu’nu derhal istifa etmeye ve 21/01/2018 tarihinde yapılan Genel Kurul kararlarının yok hükmünde olduğunu kabul edip, görev ve yetkilerini derhal iade etmeye davet ediyorum.
 
KSK Derneği ve kişisel haklarımı korumak adına, bana, dava yoluna gitmekten başka çare bırakmayan Derneğimiz Yeni Yönetim Kurulu’nun ( dava konusu seçimle gelen) da asılsız söylemler ve kişilik haklarımı ihlal niteliği taşıyan açıklamalar yapmak yerine, hukuk içerisinde kalması ve hukuka uygun davranması, kendilerinden beklenen en doğru yoldur.
 
Saygılarımla,
 
Mutlu ALTUĞ
 
Karşıyaka Spor Kulübü Derneği (Önceki Dönem) Başkanı
Mutlu Altuğ Karşıyaka'nın küme düşmesine ne dedi? ile ilgili etiketler Karşıyaka mutlu altuğ Açıklama sorumlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.