Müteahhitler boykot kararı aldı: 24 Eylül'e kadar inşaatlar durdu

Çimento fiyatlarındaki artıştan şikayetçi olan müteahhitler boykot kararı aldı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu bugünden itibaren 24 Eylül tarihine kadar inşaatları durduklarını açıkladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentonun olduğu hatırlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, çimento fiyatlarındaki yükselişten şikayetçi olduklarını ve çözüm beklediklerini belirtmişti. Fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmazsa, eylem yapacaklarını açıklamalarının ardından bugünden itibaren inşaatları durdurma kararı aldılar.

İnşaat sektörünün temel iki maddesi demir ve çimentoda bir yılda yüzde 200’e varan zamlara müteahhitlerden tepki geldi. Müteahhitlerden boykot kararı alarak bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar inşaatları durdurdu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentonun olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada "Çimento sektöründe fahiş oranlara varan azmnların yapılması, sektör ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır" denildi.

Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu bir netice alınmadığı belirtilen açıklamada, "Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı tarşıran son damla olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Bu kapsamda, inşaatlar bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar durduruldu.

Müteahhitler boykot kararı aldı: 24 Eylül'e kadar inşaatlar durdu ile ilgili etiketler Müteahhit İnşaat boykot çimento fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.