Mutasyonlu koronavirüs taşıyan hasta yaşadıklarını anlattı

Koronavirüsün Brezilya varyantlı mutasyonunu taşıyan hasta Ramazan Yılmaz yaşadıklarını anlattı. Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi altında olan Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Koronavirüsün mutasyonlu haline Türkiye'de taşıyan 199 hastadan biri olan Ramazan Yılmaz 20 Ocak günü 21 yıldır yaşadığı Brezilya'dan Türkiye'ye iş için geldi.

Habertürk'ten Özgür Karslı Çetiner'in haberine göre, Türkiye'ye geldikten 2 gün sonra belirtiler göstermeye başlayan Yılmaz aile doktoruna giderek faranjit şüphesi ile tahliller yaptırdı.

Doktor ise test sonuçlarını gördükten sonra Ramazan Yılmaz'ı acilen Çapa Tıp Fakültesi'ne yönlendirdi.

BREZİLYA VARYANTLI MUTASYON ÇIKTI

Ramazan Yılmaz'a Çapa Tıp Fakültesi'nde yapılan testler sonucunda Breizlya varyantlı mutasyon tespit edildi. Hastanede izolasyona alınan ve tedavisine başlanan Yılmaz uçağa binene kadar kimseye temas etmediğinin altını çizerek Brezilya'da sadece bakkala gittiğini söyledi.

Yılmaz'a karantinanın 10. gününde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda izolasyon süreci sona erecek.

Pozitif çıkması halinde ise 48 saatte bi test yapılarak kontrol altında tutulacak. Ramazan Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mutasyonlu koronavirüs taşıyan hasta yaşadıklarını anlattı ile ilgili etiketler Brezilya ramazan yılmaz mutasyon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.