Mutand virüs şimdi de Çin'de görüldü

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonuna Şangay'da da rastlandığını duyurdu. B117 adı verilen mutand koronavirüsün yüzde 70 daha hızlı bulaştığı açıklanmıştı. Koronavirüs salgınını ülkede sıkı tedbirlerle dizginlemeyi başaran Çin'de de görülmesi akıllara tedbirler bu yeni türe karşı işe yaramıyor mu? sorusunu getirdi.

Çin'de 23 yaşındaki bir kadın hastada, koronavirüsün mutasyon geçirmiş türüne rastlandı. Bu ülkede mutand virüs görülen ilk vaka oldu.

Yetkililer, virüse yakalanan kadının 14 Aralık'ta İngiltere'den döndüğünü ve bu kişinin temasta bulunduğu kişilerin tespiti için araştırma yapıldığını bildirdi.

İngiltere'de, Kovid-19'un daha hızlı yayılan türüne şimdiye kadar en az 18 ülkede daha rastlanmış durumda.

Aralarında Çin ve Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke, İngiltere'ye seyahat yasağı getirmişti.

Kovid-19'un ortaya çıktığı Çin'de bugüne kadar 87 bin 52 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle 4 bin 634 kişi hayatını kaybetti.

Bu kadar sıkı tedbirler alınan Çin'de yeni türe ilişkin bir vakanın görülmesi mutan virüse karşı tedrbirler işe yaramıyor mu? sorusunu akıllara getirdi.

Mutand virüs şimdi de Çin'de görüldü ile ilgili etiketler Çin İngiltere Virüs mutand mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.