Musul operasyonuna peşmerge katılacak mı?

Musul'un DAEŞ işgalinden kurtarılmasına yönelik hazırlıklar sürerken Erbil'de "Musul pazarlığı" hız kazandı.

Musul'da DAEŞ işgaline son verilmesine yönelik hazırlıklar son aşamaya gelirken ABD, Irak ordusunun yanısıra peşmerge güçlerini de operasyona dahil etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Kürt yönetimi ile temaslar arttı. Barzani'nin "Peşmerge Musul operasyonuna katılmayacak" açıklamasına rağmen ABD'nin ikna edici turları sonuç veriyor.

"Barzani yeşil ışık yaktı" iddiası

Bu kapsamda ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, dün Erbil'e giderek Barzani ile bir görüşme yaptı. Görüşmede ağırlıklı olarak Musul'a yapılacak kapsamlı operasyonun detayları görüşüldü. ABD, Irak ordusunun yanısıra Kürt ordusunu da operasyona katmayı amaçlıyor. Görüşmede, Barzani'yi ikna etmeye çalışan Votel'in, Kürt yönetiminin operasyona dahil edilmesi halinde silah dahil her türlü yardımın verileceğini taahhüt ettiği öğrenildi. Görüşmede Barzani'nin, Kürt yönetiminin operasyona katılacağı sinyalini verdiği ileri sürüldü.

MİLLİYET

Musul operasyonuna peşmerge katılacak mı? ile ilgili etiketler Operasyon Barzani Musul Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.