Musul DEAŞ'tan tamamen temizlendi...

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan tamamen kurtarıldığı bildirildi

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan tamamen kurtarıldığı bildirildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'da DEAŞ'a karşı kazanılan zaferden dolayı güvenlik güçleri ve Irak halkını kutladı.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Başbakan İbadi, kurtarılan Musul'a giderek güvenlik güçleri ve Irak halkını büyük zaferden dolayı kutladı." denildi.

Haziran 2014'te DEAŞ'ın kontrolüne geçen ülkenin ikinci büyük kenti Musul'un tamamının kurtarılmasının yakın olduğu ifade ediliyor.

Irak ordusu, Peşmerge ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleriyle 17 Ekim 2016'da Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması kapsamında doğu yakasına operasyon başlatmıştı. Doğu yakasının yaklaşık 100 gün süren operasyonların neticesinde 24 Ocak'ta tamamen DEAŞ'tan geri alınmasının ardından 19 Şubat'ta da Musul'un batı yakasının kurtarılması için üç cepheden operasyon başlatılmıştı.

Musul DEAŞ'tan tamamen temizlendi... ile ilgili etiketler DEAŞ Musul ibadi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.