Müşteriler Akıncı ve Aksungur için kapıda bekliyor

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, test aşamasında olan Akıncı ve Aksungur TİHA ve SİHA'larına ilişkin önemli bir bilgi paylaştı. Her iki aracın da gelecek yıl teslim edilmeye başlanacağını belirten Demir, "Siparişler elimizde diyebiliriz, takvimi test ve olgunlaşma süreçleri bittiğinde müşterilerimiz kapıda bekliyor" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ firması tarafından geliştirilen Aksungur SİHA ile Baykar firması tarafından geliştirilen Akıncı TİHA hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Demir, Aksungur ve Akıncı gibi yüksek faydalı yük taşıyacak SİHA ve TİHA'ların gelecek yıl teslim edilmeye başlanacağını söyledi.

"MÜŞTERİLERİMİZ KAPIDA BEKLİYOR"

Her iki aracın da vuruş kabiliyetlerinin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Demir sözlerine şöyle devam etti:

"Teber ve türevleri, MAM-L ve türevlerinin, daha geniş ölçekte SİHA'lara çok daha geniş kabiliyetler kazandıracak belki de sürü mantığıyla hücumu sağlayacak, kendi savunmalarını ortaya koyabilecek muhtelif kabiliyetlerin kazandırılması önümüzdeki dönem stratejilerimiz arasında"

Aksungur ve Akıncı SİHA'ların envantere alınma süreci hakkında bilgi veren ve gelecek yıl teslimatların başlayacağını belirten Demir, "Siparişler elimizde diyebiliriz, takvimi test ve olgunlaşma süreçleri bittiğinde müşterilerimiz kapıda bekliyor" dedi.

Müşteriler Akıncı ve Aksungur için kapıda bekliyor ile ilgili etiketler İsmail Demir TUSAŞ BAYKAR Aksungur SİHA Akıncı TİHA savunma sanayi başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.