Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ayasofya'da okunan Fetih Suresi'nden rahatsız oldu

Mustafa Yeneroğlu kimdir sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. DEV Partisi Genel Başkan Yardımcılığını yürüten Mustafa Yeneroğlu, Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasından rahatsızoldu. Fetih Suresi okunmasını saçmalık olarak yorumlayan Mustafa Yeneroğlu kimdir, kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde..

Mustafa Yeneroğlu kimdir sorusu Ayasofya'da okunan Fetih Suresi gündem oldu. Vatandaşlar Mustafa Yeneroğlu'nun kim olduğunu merak ediyor. Fetih Suresi'nin okunmasının saçmalık olduğunu söyleyen Mustafa Yeneroğlu kimdir, kaç yaşındadır? İşte yanıtı...

MUSTAFA YENEROĞLU KİMDİR?

1975 yılında Bayburt'ta doğdu. 1976'da ailesiyle birlikte Almanya'nın Köln şehrine yerleşti.

Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden denkliğini aldı.

1987 yılından bu yana, yurt dışındaki sivil toplum çalışmalarına aktif olarak katıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyeliği ile Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Perspektif ve Sabah Ülkesi dergilerini yönetti. IGMG Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2017 yılları arasında Göç Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca 26. Yasama Dönemi 1. ve 2. Yasama Yıllarında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini ifa etti. Aralık 2017 Haziran 2018 tarihleri arasında TBMM Anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyeliği görevini üstlendi.

24 Haziran 2018 seçimlerinde yeniden AK Parti İstanbul Milletvekilli seçilen Yeneroğlu, 18 Ağustos 2018'de partisinin MKYK üyeliğine seçildi. 27. Yasama Döneminde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyeliği ve Türkiye-Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevleri, 28 Ekim 2019 tarihinde MKYK üyeliğinden ve 30 Ekim 2019 tarihi itibariyle de AK Parti'den istifa etmesiyle birlikte son buldu.

30 Ekim 2019 tarihinden itibaren İstanbul Bağımsız Milletvekili olarak görevine devam etmektedir.

Yeneroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.


HADDİNİ AŞTI, FETİH SURESİ OKUNMASINI SAÇMALIK OLARAK YORUMLADI!

Abdullah Gül destekli Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Yeneroğlu, Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasını 'saçmalık' olarak yorumladı. Yeneroğlu haddini aşarak, "Böyle saçma sapan gündemlerle uğraşmak beni rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ayasofya'da okunan Fetih Suresi'nden rahatsız oldu ile ilgili etiketler Deva Partisi Mustafa Yeneroğlu deva fetih
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.