Mustafa Yeneroğlu, Fetih Suresi okunmasına 'saçmalık' dedi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu İstanbul'un Fethinin 567'nci yıl dönümü kutlamalarından rahatsız oldu. Yeneroğlu dün gün boyu coşkuyla süren ve bütün Türkiye'nin izlediği etkinlikleri eleştirdi. DEVA Partili Yeneroğlu Yunanistan'ın büyük rahatsızlık duyduğu Ayasofya'da ilk kez Fetih Süresi okunmasını ise 'saçmalık' olarak niteledi.

DEVA Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Halk TV ekranlarında yayınlanan 20. Saat isimli programa konuk oldu. Yeneroğlu dün bir kısmına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul'un Fethi'nin 567'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama ve etkinlikleri değerlendirdi. 

FETİH SURESİ OKUNMASINI 'SAÇMALIK' OLARAK YORUMLADI!

Ak Parti'den istifa ederek DEVA Partisi'nde kendine yer  bulan Yeneroğlu, Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasını 'saçmalık' olarak değerlendirdi. Yeneroğlu, "Böyle saçma sapan gündemlerle uğraşmak beni rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Yeneroğlu'nun skandal sözler büyük tepki gördü. Fethin sembolü, Fatih Sultan Mehmed Han'ın emaneti Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasından rahatsız olan Yeneroğlu hakkında, "Bu zihniyetin kendisine 'deva'sı yok ki halka bir faydaları olsun" şeklinde yorumlar yapıldı.

Mustafa Yeneroğlu, Fetih Suresi okunmasına 'saçmalık' dedi

Bir sosyal medya kullancısı da "Tamam çok güzel işte böyle yorumlara devam etsinler. CHP'den ne koparırlarsa kâr" paylaşımı yaparak ittifak arayışında olan DEVA Partisi'nin CHP'ye göz kırptığını ifade etti.

NEDEN YUNANLILAR GİBİ RAHATSIZ OLDU?

Halk TV'deki skandal açıkmalarının ardından sosyal medya kullancıları DEVA'lı Yeneroğlu'na "Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasından neden CHP'liler ve Yunanlılar gibi rahatsız oldun?" sorusunu yöneltti.

''30 AĞUSTOS İLE FETHİN KUTLANMASI ARASINDAKİ FARK NEDİR?''

Söz konusu ifadelere ilişkin olarak, Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda da bir paylaşım yaparak Yeneroğlu'na ''30 Ağustos Zaferimizin kutlanması ile Fethin kutlanması arasındaki fark nedir?'' diye sordu.

Mustafa Yeneroğlu, Fetih Suresi okunmasına 'saçmalık' dedi - Resim : 2

KENDİ PAYLAŞIMINI UNUTTU

Öte yandan Yeneroğlu'nun geçmiş dönemde paylaşmış olduğu İstanbul'un Fethi temalı gönderiler hatırlatıldı. 

Mustafa Yeneroğlu, Fetih Suresi okunmasına 'saçmalık' dedi - Resim : 3

 

Mustafa Yeneroğlu, Fetih Suresi okunmasına 'saçmalık' dedi ile ilgili etiketler İstanbul Halk TV Fetih Suresi Mustafa Yeneroğlu istanbul'un fethi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.