Mustafa Varank'tan 'Aygöz' iftirasına yanıt!

Cumhuriyet gazetesi TÜBİTAK'ın birçok bilimsel projeye kaynak olmadığı gerekçesi ile destek vermezken, hicri takvim ayarlaması için Diyanet'e 1 milyon lira verdiğini ileri sürmüştü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu iddiaya sosyal medyadan yanıt verdi. Projenin tüm maliyetini Diyanet'in karşıladığını belirten Varank, Aygöz projesinin amacını anlattıktan sonra "Buna kim neden karşı çıkar?" diye sordu.

TÜBİTAK ile Diyanet İşleri Başkanlığı kameri ay başlangıcı ile imsak ve yatsı vakitlerini belirlenmesinden kullanılmak üzere AYGÖZ Projesi başlatmıştı. Projenin bilimsel ayağını TÜBİTAK, finansmanını ise Diyanet karşılıyordu. 

1,5 milyar İslam aleminin ibadetlerini etkileyecek çalışmalar yapacak olan AYGÖZ projesine ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nden tam anlamıyla bir karalama geldi. 

Cumhuriyet, TÜBİTAK'ın 'kaynak yok' diyerek bilimsel projelere destek vermediğini ileri sürüp Diyanet'in yararlanacağını belirttiği bu projeye 1 milyon liradan fazla aktardığını iddia etti. 

Mustafa Varank'tan 'Aygöz' iftirasına yanıt!

Bu iddiaya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yanıt verdi. 

Varank sosyal medya hesabından AYGÖZ projesine ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

"Bilimsel yürütücülüğünü TÜBİTAK’ın yaptığı AYGÖZ projesinin tüm giderlerini Diyanet İşleri Başkanlığı karşılıyor. Aynı zamanda bu teleskop diğer bilimsel araştırmalarda da kullanılacak.

Yalan ve iftira üreten sözümona gazetelere bilimsel gerçekliğin kıymetini de biz öğreteceğiz.

AYGÖZ ile 1,5 milyarlık İslam alemini ilgilendiren;

-Kameri Ay başlangıcı
-İmsak ve yatsı vakitlerinin belirlenmesi

konusundaki tereddütleri izale etmek için Diyanet’e yardımcı olurken istihdam edilecek astronomla bilimsel çalışmalar yürüteceğiz.

Buna kim neden karşı çıkar?"

 

Mustafa Varank'tan 'Aygöz' iftirasına yanıt! - Resim : 2

Mustafa Varank'tan 'Aygöz' iftirasına yanıt! - Resim : 3

Mustafa Varank'tan 'Aygöz' iftirasına yanıt! ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Gazetesi Mustafa Varank TÜBİTAK Sanayi ve Teknoloji Bakanı Diyanet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.