Mustafa Şentop: Siyaset yapanların terörle bağlantılı söylemler içerisinde olması kabul edilemez

SuperHaber'in HDP ve Semra Güzel gerçeğini açıklamasının ardından Karma Komisyon bugün toplandı. Gelişmeler sonrası açıklamada bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Siyaset yapanların terörle bağlantılı söylemler içerisinde olması asla kabul edilebilir bir durum değil. Öyle bir yol tercih edenlerle ilgili de Anayasamızda, iç tüzüğümüzde gerekli hükümler var” dedi.

SuperHaber'in ortaya çıkardığı HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı sevgilisiyle fotoğrafları HDP'nin kapatma davası dosyasına girdi.

HDP’li Semra Güzel için Karma Komisyon bugün toplandı. TBMM Başkanı Mustafa Şenyop gelişmelerin ardından konuya ilişkin açıklamada bulundu. Şentop, “TBMM’de bin 500 civarında dosya var. Bunlar arasında iç yüzük çerçevesinde hareket etme yetkisi Karma Komisyon’a ait. Meclis Başkanlığı gelen dosyaları Karma Komisyona sevk ediyor, Karma Komisyonu kendine göre gündem dahilinde görüşebiliyor. Bununla süreçle ilgili de iç tüzüğe göre komisyon kurulması bir mecburiyet. Dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması ile ilgili bir hazırlık çalışması olur, bu komisyon çalışması üzerine tekrar Karma Komisyon yeniden bir görüşme yapar. Kendi süreç kendi takvimi üzerine ilerliyor. Bunun dışındaki hususlarla Karma Komisyonunun yetkili ile ilgili ben bir şey söylemeyi uygun görmüyorum” açıklamasını yaptı.

“SİYASETLE TERÖR ARASINA BİR MESAFE KONULMASI GEREKİYOR”

Terör dosyalarının ayrılabileceğine ilişkin açıklamalara değinen Şentop açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve milletimizi rahatsız eden bazı olaylar, suçlar, ithamlar söz konusu. Bunlarla ilgili olarak mutlaka TBMM’nin Karma Komisyonu’nun da harekete geçmesi gerekir. Buna dair iç tüzüğümüzde de buna imkan veren ölçüler, kriterler var. Terörün bir yöntem olmadığını, siyasetle terör arasına bir mesafe konulması gerektiğini aşılmaz bir mesafe konulması gerektiğini söylüyorum. Bu çok önemlidir. Siyaset yapanların terörle bağlantılı söylemler içerisinde olması asla kabul edilebilir bir durum değil. Öyle bir yol tercih edenlerle ilgili de Anayasamızda, iç tüzüğümüzde gerekli hükümler var. Dokunulmazlık bir kurumdur, yasama faaliyetlerinin yürütülmesi bakımından önemli ama o dokunulmazlığın kaldırılması gibi de bir müessese de var. Bu konuda gerekli değerlendirmeleri yapmak Türkiye Büyük millet Meclisi’nin temsil ettiği tarihi kimliği aykırı olan bir takım durumlar, tavırlar karşısında da TBMM’nin tavrını belirlemesi lazım. Buna karar verecek olan Karma Komisyonu’dur”

Mustafa Şentop: Siyaset yapanların terörle bağlantılı söylemler içerisinde olması kabul edilemez ile ilgili etiketler Mustafa Şentop HDP TBMM Başkanı semra güzel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.