Sarıgül'ün partisinin takipçileri 'sahte' çıktı

Mustafa Sarıgül'ün dün İstanbul'da düzenlediği toplantıyla Türkiye Değişim Partisi'nin slogan ve logosunu duyurmasının ardından sosyal medya hesapları da paylaşım yapmaya başladı. Fakat partinin resmi Twitter hesabındaki takipçilerin birçoğunun sahte olduğu ortaya çıktı.

CHP'nin eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, dün kurucusu olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen toplantıyla yapılan siyasi parti tanıtımıyla birlikte parti ismi, kurumsal kimliği, logosu ve parti müziği gibi detaylar da paylaşıldı.

Sarıgül, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye değişim hareketinin umutlarını bir süre ertelemiş olduğunu belirterek şu cümlelere yer verdi:

''Türkiye değişim hareketinin umutlarını bir süre ertelemiştim ve yolda olanlara yol açtım ama görsünler geçen süre içerisinde yol bulamadılar. O zaman yol bulamayanlar yol açamayanlar yoldan çekilecek. Pazartesi günü resmi olarak görevimize başlayacağız.''

Partiyle ilgili detayların ortaya çıkmasıyla birlikte sosyal resmî sosyal medya hesaplarına ilişkin ayrıntılar da netleşti. 

Türkiye Değişim Partisi'nin resmî Twitter hesabı @TDH_tr şeklinde geçiyor ve hesap Kasım 2009 tarihinde alınmış olarak görüyor.

Sarıgül'ün partisinin takipçileri 'sahte' çıktı

Bununla birlikte hesabın takip ettiği kişiler arasında Mustafa Sarıgül ilk sırada yer alıyor. Ayrıca yine partinin il başkanlıkları adına açılan hesaplar da takip listesinde.

TAKİPÇİLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ SAHTE

Ancak Türkiye Değişim Partisi'nin takipçileri arasına bakıldığında çok fazla sahte profil olduğu gözden kaçmıyor. Küçük bir taramayla ulaşılabilen bu sayfa, aslında durumu net bir biçimde özetliyor.

Takipçilerin çoğu sahte ve aynı zamanda yabancılardan oluşuyor.

Sarıgül'ün partisinin takipçileri 'sahte' çıktı - Resim : 2

Sarıgül'ün partisinin takipçileri 'sahte' çıktı ile ilgili etiketler Mustafa Sarıgül Parti Twitter Sosyal Medya Türkiye Değişim Partisi takipçi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.