"AK Parti ile ittifaka 'kesinlikle' girilmemeli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etmesi 'ittifak' tartışmalarının fitilini ateşledi. Konuya ilişkin bir açıklama da Saadet Partisi eski lideri Mustafa Kamalak'tan geldi. Kamalak, partisinin AK Parti ile ittifaka 'kesinlikle' girmemesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Asiltürk, Bahçelievler'deki evine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a makam aracına kadar eşlik etti.

İTTİFAK KONUSU MASAYA YATIRILDI

Geçen cuma namazının ardından konuyla ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun hem bir nezaket ziyareti olduğunu hem de ittifak konusunun görüşüldüğünü söyledi.

"YALNIZLIĞI HİSSETMEMEMİZ LAZIM."

Terörle mücadele verilirken her gürlü desteğin yanlarında olması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım." ifadesini kullandı.

ESKİ GENEL BAŞKAN KAMALAK'TAN TEPKİ

Bu sözler Millet İttifakı'nı ve Saadet Partisini endişelendirdi. Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak,  Saadet Partisi'nin şu anda doğru ittifakın içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Kamalak, partisinin Cumhur İttifakı'nda yer almaması gerektiğini ifade etti.

"ÖZGÜL AĞIRLIĞI FİZİKİ AĞIRLIĞINDAN BÜYÜK BİR PARTİDİR"

AK Parti ile Saadet Partisi'nin aynı ittifaka 'katiyen' girmemesi gerektiğini savunan Kamalak, "Doğru olanlar, doğru bildikleri yolda tek kişi kalsa da giderler. Saadet Partisi, özgül ağırlığı fiziki ağırlığından büyük bir partidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet'e bu amaçla gitmiş olabilir." ifadesini kullandı.

"AK Parti ile ittifaka 'kesinlikle' girilmemeli"

'NE PAHASINA OLURSA OLSUN İLKELERDEN VAZGEÇİLMEMELİ'

18 yılda yaşanan olaylarda AK Parti'nin vebalinin büyük olduğunu belirten Kamalak, ne pahasına olursa olsun Saadet Partisi'nin bildiği yoldan ayrılmaması gerektiğini, 3-5 milletvekili için ya da iş almak için ilkelerden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.

Yüzde 50 + 1'in utturulması gerektiği için Saadet Partisine ihtiyaç duyulduğunu öne süren Kamalak, ziyaretin de bu amaçla yapılmış olabileceğini ifade etti.

"AK Parti ile ittifaka 'kesinlikle' girilmemeli" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Cumhurbaşkanı Saadet Partisi mustafa kamalak ittifak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.