Mustafa Cengiz: Tarihten uzak insanlar, iflas etmiş tüccarlar, tıfıl yöneticiler

Kemerburgaz Futbol Kamp Tesisi için düzenlenen tanıtımda konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklar içni yürüttüğü çalışmalara değindi. Cengiz, "Sahte tarihlerle buraya gelmedik" dedi.

Galatasaray yönetimi, Kemerburgaz Futbol Kamp Tesisi için tanıtım düzenledi. Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz basın mensuplarına tesisi gezdirdikten sonra gündeme dair açıkalamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin gündeme getirdiği 1959 öncesi şampiyonluklar meselesi sorulan Cengiz, Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi:

"2 tane tıfıl yönetici. Akıl yaşta değil baştadır. Tarihten uzak insanlar, iflas etmiş tüccarlar. Kazandılar, 2 gün sustular. Fenerbahçe taraftarından özür dilerim. Hepsi benim için değerli ama takımları doğru yönetilmiyor. Ben başkanlarla muhatabım. Ali Bey'le oturduk konuştuk. '30 şampiyonluğumuz var' dedi, ben de '37 şampiyonluğumuz var' dedim. Bazı şampiyonluklarımızı himmet, himmet ne demekse. Dua diyorlar. Sen niye kendine dua ettirmiyorsun. Ben ikna mı edeceğim Ali Bey'i. Ali Bey benim konuşmamla ikna olacaksa konuşurum. Biz düşman değiliz. Beni ikna edebilir mi? Bugüne kadar tarihçi çıkarabildiler mi? Hatta bir şampiyonlukları eksilir korkarım ki."

Cengiz'in bu sözlerinin ardından bir Twitter paylaşımı yapan Fenerbahçe, "Tarih çarpıtılamaz, yok edilemez. İşlerine gelmeyenler tarihi sulandıramaz. Arşiv gerçekleri ortaya çıkartır..." dedi.

Mustafa Cengiz: Tarihten uzak insanlar, iflas etmiş tüccarlar, tıfıl yöneticiler ile ilgili etiketler Galatasaray Fenerbahçe Mustafa Cengiz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.