Mustafa Cengiz: Ali Koç, Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin ama haddini bileceksin

Oğulcan Çağlayan konusuna giren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'i kızdırdı. Cengiz, "Ali Koç, sen haddini bileceksin. Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin, Allah arttırsın ama mahkemeleri yönlendiremezsin, baskı altına alamazsın. Ne haddin, ne yetkin var" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Sarı-Kırmızılı kulübü kastederek söylediği, "Transfer yaparken oyuncu ayartmanın bir bedeli vardı. Gözümüz tahkim kurulunun üstünde. Bu futbolda bir suçtur, bunun üstüne gidilmelidir" sözlerine sert tepki gösterdi.

Koç'un, sezon başında Çaykur Rizespor'dan transfer edilen Oğulcan Çağlayan'ı kastederek sarf ettiği sözler üzerine açıklama yapan Cengiz, "Ali Koç, haddini bil! Kimse kendi gözündeki merteği görmeden başkalarını gözünde çöp aramasın" dedi.

"GALATASARAY FUTBOLUN KIBLESİDİR"

Cengiz, şunları söyledi: "Sayın Ali Koç, bizi ayartan kulüp gibi gösteriyor, 'Bu kulüp bunu hep yapıyor, devamlı yapıyor, gerekli ceza verilsin, gözüm üzerinizde ey Tahkim' diyor. Biz ayartan kulüp değiliz. Gelen 21 sayfa yazıda açıkça Galatasaray ayartan kulüp değildir. Galatasaray herkesin bildiği gibi Türkiye'de futbolun kıblesidir. İster yerli, ister yabancı bütün oyuncular Galatasaray'a gelmek ister, bunu kabul edeceksiniz, bu bir gerçek, bundan rahatsız olmayın. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) disiplin cezası vermiş, 6 maç. Böyle bir şey olamaz! UÇK'nın disiplin cezası verme hakkı yok. Ali Koç, sen haddini bileceksin. Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin, Allah arttırsın ama mahkemeleri yönlendiremezsin, baskı altına alamazsın. Ne haddin, ne yetkin var. Ali Koç, haddini bil! Kimse kendi gözündeki merteği görmeden başkalarını gözünde çöp aramasın."

Mustafa Cengiz: Ali Koç, Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin ama haddini bileceksin

Çaykur Rizespor işin peşini bırakmayında avukatına vekaletname veren ve Rizespor'un uzatttığı sözleşmenin hükümsüzlüğüyle ilgili dava açan Oğulcan'ın UÇK haklı bulmuştu.

Açılan mahkemeyi ise Çaykur Rizespor kazandı. Karadeniz ekibinin Oğulcan için 2016 yılında Kayseri Erciyes'e ödediği 1.2 milyon Euro bonservis bedelini geri alma hakkı kazandı ve Oğulcan'a da 6 maç ceza çıktığı açıklandı.

Dün yaşanan bu gelişmelerin üzerine Ali Koç, Erzurum'da stat çıkışı yaptığı açıklamada   "UÇK'nın verdiği bir kararı öğrendik. Bu Türk futbolunda bir milattır. Transfer yaparken kurallar vardır. Yıllardır belli takımlar, bir takım bu konulara önem vermiyordu. Futbolcu ayartmanın bedeli vardır" diyerek, ezeli rakibini suçlamıştı.

Mustafa Cengiz: Ali Koç, Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin ama haddini bileceksin ile ilgili etiketler Galatasaray Mustafa Cengiz Fenerbahçe Ali Koç Oğulcan Çağlayan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.