Mustafa Çalışkan: Bunların yazılacağından haberdar değildim

Sedat Peker’e verilen 'koruma polisi' tartışması yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suçladığı isimlerden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, Soylu'ya cevap verdi! Çalışkan, cevabının medyada geniş yankı uyandırması üzerine, sözlerinin "izinsiz" yayımlandığını savundu!

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinden sorumlu tuttuğu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ın bu tartışmalara ilişkin değerlendirmeleri bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde yer aldı.

Cumhuriyet yargı muhabiri Seyhan Avşar'a konuşan, Çalışkan görevden alınacağı yönündeki iddialara, "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” yanıtını verdi.

Gazetede yer alan "röportajda" şu ifadelere de yer verildi;

"Soylu’nun suçladığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan ise gazetemize yaptığı açıklamada Soylu’nun hakkındaki iddialarına ilişkin, “Allah’a sığınıyorum” dedi. “Açığa alınmayı bekliyor musunuz?” şeklindeki sorumuza ise Çalışkan, “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” dedi. “Soylu’nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?” sorumuza ise Çalışkan, “Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil” ifadelerini kullandı."

Mustafa Çalışkan: Bunların yazılacağından haberdar değildim

ÇALIŞKAN "İZNİMLE YAYIMLANMADI" DEDİ

Bu açıklamaların medyada geniş yer bulması üzerine Mustafa Çalışkan'dan bir düzeltme geldi.

Cüneyt Özdemir'e tartışmalara ilişkin yeni bir açıklama yapan Çalışkan, mesajlarının Cumhuriyet Gazetesi'nde izni dahilinde yayımlanmadığını savundu.

Özdemir, söz konusu sözlerin Cumhuriyet Gazetesi'ne yansıma sürecini şöyle anlattı;

"Sitemli bir konuşma oldu. Dedi ki, 'Ben ilk olarak size şunu söyleyeyim, röportaj vermek için bu konuşmayı yapmadım ve de bunların yazılacağından haberdar değildim, yazılacağını bilsem hiç konuşmazdım' dedi. Bize de programa çıkmayacağını söyledi. Off the record bir kaç soru sordum, o da off the record, yani gazeteciyle arasında kalmak kaydıyla, çünkü ondan sizin almadan bunları yayımlayamam. Bana bazı olayları anlattı."

GAZETECİDEN ÇALIŞKAN'A YANIT...

Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi muhabirinden bu sözlere ilişkin yanıt gecikmedi.

Peker'e "koruma" iddiaları üzerine Çalışkan ile görüşme talep ettiğini belirten Avşar, "Kendisi bana ‘konuştuklarımız yazılmasın’ şeklinde bir şey söylemedi. Off the record söylüyorum şeklinde bir uyarıda bulunsaydı elbette ki söylediklerini yazmazdım” dedi.

Mustafa Çalışkan: Bunların yazılacağından haberdar değildim ile ilgili etiketler Cumhuriyet Gazetesi Mustafa Çalışkan Cüneyt Özdemir

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.