Mustafa Armağan kılıcın sırrını anlattı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bugün kılınan cuma namazı ile ibadete fiilen açılan Ayasofya- Kebir Cami-i Şerifi'nde minbere elinde bir kılıçla çıktı. Türklerin 3 kıtaya hükmettiği dönemlerde savaşlarda kullanılan Yalman ve Şaşmir'e benzeyen kılıcın ve minberde asılı iki sancağın ne anlama geldiğini Derin Tarih dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan anlattı. Armağan, Erbaş'ın elinde kılıçla hutbe okumasını "Osmanlı'nın geri gelmesi anlamına geliyor" diye yorumladı.

Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk hutbeyi okumak için minbere kılıçla neden çıktığı sorulan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Fethin sembolü olan camilerde bu bir gelenektir. 481 yıl hiç kesintiye uğramadan kılıçla çıkılmıştır. Bu geleneği bundan sonra devam ettireceğiz inşallah." yanıtını vermişti. 

Peki Ayasofya'daki hutbe neden kılıçla verildi? Kılıç ne anlama geliyor?

Derin Tarih dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan, o kılıcı eline alıp minberin basamağına oturdu ve Erbaş'ın hutbe irad ettiği sırada elinde tuttuğu yay şeklindeki kılıcın tarihi önemini anlattı.

Armağan, minberin üzerine sağlı sollu asılan iki sancak halkında da bilgi verdi.

Mustafa Armağan kılıcın sırrını anlattı ile ilgili etiketler Mustafa Armağan Ali Erbaş Ayasofya kılıç

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.