Yeni Şafak'ta "hilafet" krizi...

Yeni Şafak gazetesini de bünyesinde barındıran Albayrak Medya'da "derin" bir kriz yaşandı. Albayrak Medya dergilerinden Derin Tarih'in yöneticisi, tarihçi Mustafa Armağan ile yollar ani bir kararla ayrıldı. SuperHaber krizin nedenine ilişkin ilginç bilgilere ulaştı...

Albayrak Medya grubunun dergilerinden Derin Tarih'in genel yayın yönetmenliğini yürüten Mustafa Armağan'ın görevine son verildi.

SuperHaber'in ulaştığı bilgilere göre Mustafa Armağan'ın grup ile arasında "hilafet" gerilimi yaşandı.

Armağan'ın patronajdan habersiz şekilde "Hilafet sayısı" hazırlayarak, yayınlaması yönetim katında büyük rahatsızlığa neden oldu.

Dergi alelacele toplatılırken, Derin Tarih Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın görevine son verildi.

GÖREVDEN ALINAN ARMAĞAN'DAN İLK TEPKİ

Derin Tarih'teki görevinden alınan Mustafa Armağan yaşananlar üzerine sosyal medyada kısa bir mesaj yayınladı.

Armağan, Twitter hesabında, Namık Kemal'in epik şiiri Vatan Şarkısı'ndan bir mısra ve Osmanlı padişahlarının yer aldığı bir görsel paylaştı.

İLK HİLAFET KRİZİ DEĞİL

Daha önce yine Albayrak Medya'ya ait bir diğer dergi olan Gerçek Hayat'ın kapağından "Hilafet için toparlanın" çağrısı yapılmıştı.

Büyük krize neden olan söz konusu sayı ve yapılan "hilafet" çağrısı kamuoyunda günlerce tartışılmıştı.

* Mustafa Armağan kimdir?

Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak Cizre’de dünyaya geldi (1961). Üniversiteye kadarki eğitim hayatını ilkyazı denemelerine başladığı Bursa’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1985 yılında mezun olduktan sonra İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisansa başladı ama yayıncılığın cazibesine kapılarak uzun yıllar İlim, Risale, İnsan, İz ve Ağaç, ve Etkileşim Yayınları’nda editör, yayın danışmanı ve yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. İzlenim ve Diyalog Avrasya dergilerini yönetti. Bugüne kadar 50 kitaba imza atan Armağan özellikle tarih yazıları ve kitaplarıyla geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Halen Derin Tarih dergisi genel yayın yönetmenliğini sürdürmekte, konferanslarının yanı sıra TVNET’de Yavuz Bahadıroğlu ile “Derin Tarih” programını yapmakta ve Yeni Şafak’ta haftalık tarih sohbetleri kaleme almaktadır. Yaygın bir okur kitlesine ulaşan kitapları arasında şunlar sayılabilir: Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı, Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed, Küller Altında Yakın Tarih, Büyük Osmanlı Projesi, Avrupa’nın 50 Büyük Yalanı, Osmanlı: İnsanlığın Son Adası, Kâzım Karabekir’in Gözüyle Yakın Tarihimiz, Kızıl Pençe, Satılık İmparatorluk, Yavuz Sultan Selim, Âsım’ın Nesli.

 

Yeni Şafak'ta "hilafet" krizi... ile ilgili etiketler Mustafa Armağan Yeni Şafak hilafet gerçek hayat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.