Mustafa Armağan hapis cezasına çarptırıldı!

Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan, derginin mayıs sayısında yer alan yazısı nedeniyle ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Armağan ve avukatları katıldı. Peki, Mustafa Armağan, Atatürk ile ilgili neler söyledi? Mustafa Armağan kimdir? Detaylar haberimizde...

Davayı karara bağlayan mahkeme Mustafa Armağan'ı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Armağan'ın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etmediği için hapis cezasını ertelenmedi. Armağan adliye çıkışında açıklama yaptı. Peki, Mustafa Armağan, Atatürk ile ilgili neler söyledi? Mustafa Armağan kimdir? Detaylar haberimizde...

mustafa_armagan

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Derin Tarih Dergisi'nin Mayıs sayısındaki yazısında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret " ettiği gerekçesiyle yargılanan Mustafa Armağan, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı ertelemedi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Armağan ve avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan Mustafa Armağan beraatini istedi.

armaAan

CEZA ERTELENMEDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme Mustafa Armağan'ı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Armağan'ın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etmediği için hapis cezasını ertelenmedi. Armağan adliye çıkışında açıklama yaptı.

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Derin Tarih Dergisi'nin Mayıs sayısında kaleme aldığı "Latife Hanım konuşursa neler olur?" başlığıyla yayınlanan yazı dizisinde Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden Mustafa Armağan'ın 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi istenmişti. Şüpheli Mustafa Armağan ifadesinde, yazı dizisinde kitaptan ve gazete röportajından alıntılar yaptığını belirterek, suçlamaları reddettiği de iddianamede yer almıştı.

reafraergergerg

MUSTAFA ARMAĞAN KİMDİR?

Özellikle Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihi konusunda verdiği eserlerle bilinir.

Mustafa Armağan, 24 Şubat 1961 tarihinde Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak o tarihte Mardin’e bağlı olan Cizre’de doğmuştur. 1967 yılında ailecek Bursa’ya taşındılar. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra okumak için İstanbul’a gitti.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde üniversiteyi bitirdi. Mezun olduktan sonra çeşitli yayınevlerinde editör olarak çalışmıştır..

1995-1996 yılları arasında İzlenim dergisinin yayın yönetmenliğini yürüttü. Sosyal Bilimler Ansiklopedisi (Risale Yayınları, 4 cilt) ve Osmanlı Ansiklopedisi (Ağaç Yayıncılık, 7 cilt) adlı çalışmalarının yayın koordinatörlüklerinde bulundu.

M. M. Şerif’in 4 ciltlik İslam Düşüncesi Tarihi adlı derlemesi1) yayına hazırladı. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 3 defa ödüle layık görüldü: Batı Düşüncesinde Dönüm Noktası (Fritjof Capra’dan, Tercüme dalında, 1989); Şehir, ey Şehir (Deneme dalında, 1997); Osmanlı: İnsanlığın Son Adası (Fikir dalında, 2003). Telif kitapları olan Gelenek (1992), Gelenek ve Modernlik Arasında (1995), Şehir Asla Unutmaz (1996) ve Bursa Şehrengazi (1998) dışında derleme ve çeviri olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda Yayın Bölümü yöneticisi olarak görev yapmaktadır ve Samanyolu TV’nin yan kuruluşu olan Mehtap TV’de “Tarih Aynası” adında tarih ile ilgili bir program sunmaktadır.

Biri Mavera, diğeri Yağmur dergisinde yayımlanan ‘Ben ve Zaman’ bir de ‘Siyah Süt’ adında iki şiiri vardır.

2007 yılı Mart ayında TÜRTAB – Türkiye Toplumbilimsel Araştırmacılar Birliği’nin kuruluşunda yer aldı. 1995’ten beri Zaman gazetesinde yazı yazmaktadır. Ayrıca Mustafa Armağan, Nisan 2012 tarihinden itibaren “Derin Tarih” adlı tarih dergisinin genel yayın yönetmenliği görevini de yürütmektedir.

Mustafa Armağan, Esra Armağan ile evlidir. İkbal Armağan kız çocuğu vardır.

Mustafa Armağan, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Marmara Bölgesi Temsilcisi olarak girmiştir.

Kitapları

Gelenek (1992)
Gelenek ve Modernlik Arasında (1995)
Şehir Asla Unutulmaz (1996)
Şehir, Ey Şehir (Türkiye Yazarlar Birliği 1997 Deneme Ödülü)
Bursa Şehrengizi (1998)
Alev ve Beton (2000)
Osmanlı: İnsanlığın Son Adası (2003)
İstanbul Mavi Kırpar Gözlerini (2003)
Osmanlı Tarihinde Maskeler ve Yüzler (2005)
Ufukların Sultanı: Fatih Sultan Mehmed (2006)
İnsan Yüzlü Şehirler (2006)
Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı (2006)
Küller Altında Yakın Tarih (2006)
Yakın Tarihin Kara Delikleri / Küller Altında Yakın Tarih 2 (2006)
Efsaneler ve Gerçekler / Küller Altında Yakın Tarih 3 (2007)
Korku Duvarını Yıkmak / Küller Altında Yakın Tarih 4 (2009)
Paşaların Hesaplaşması / Küller Altında Yakın Tarih 5 (2010)
Osmanlı’yı İmparatorluk Yapan Şehir: İstanbul (2007)
Büyük Osmanlı Projesi (2008)
Osmanlı’nın Mahrem Tarihi (2008)
Avrupa’nın 50 Büyük Yalanı (2009)
Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı 2 (2009)
Kır Zincirlerini Osmanlı (2010)
Fatih’in Rüyası (2010)
Cemil Meriç’in Dünyası (2010)
Türkçe Ezan ve Menderes (2010)
Geri Gel Ey Osmanlı! (2010)
Osmanlı’nın Kayıp Atlası (2010)
Tek Parti Devri (2010)
Kazım Karabekir’in Gözüyle Yakın Tarihimiz (2011)
Bulutları Delen Kartal/Cemil Meriç ile Konuşmalar (2011)
Osmanlı Tarihini Yeniden Yazmak (2011)
Gerçek Tarihin Peşinde (2011)
Kızıl Pençe (2012)
Fetih ve Fatih (2012)
Petersburg’da Osmanlı İzleri (2012)

Mustafa Armağan hapis cezasına çarptırıldı! ile ilgili etiketler Mustafa Armağan Atatürk kimdir ne söyledi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.