Muş’ta devletten aldığı hibeyle bakliyat tesisi kuran girişimci, yılda 500 ton bulgur üretimi yapıyor

Muş’ta Asım Şancı isimli girişimci Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı 1 milyon 239 bin lira kırsal kalkınma desteği ile bakliyat tesisi kurdu. Kurduğu tesiste bulgur üretimi yapan Şancı, yılda 500 ton bulgur üretimi yaparak başta Muş olmak üzere ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Muş’ta, kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi projesi ile merkeze 25 kilometre uzaklıktaki organize sanayi bölgesinde bulgur üretim tesisi kuran girişimci Asım Şancı, devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu. Köylülerden satın alınarak işlenen buğdaylar, işletmede çeşitli aşamalardan geçirilerek paketlemeden sonra Muş ve çevre illere pazarlanıyor. Devletten aldığı 1 milyon 239 bin lira kırsal kalkınma desteği ile 4 bin metrekarelik alanda üretim yapan Şancı, yılda 500 ton bulgur üretimi yapıyor.

Muş’ta devletten aldığı hibeyle bakliyat tesisi kuran girişimci, yılda 500 ton bulgur üretimi yapıyor

‘’33 PROJEYE 10 MİLYON 67 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ SAĞLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ’’

Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, bulgur üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Mehmet Gün, Muş’ta kırsal kalkınma yatırımları desteklemesi projesi çerçevesinde özellikle tarıma dayalı yatırım projeleri desteğinde 14. etapta olduklarını söyledi.

Şu ana kadar yeni tesislerin kurulması, kapasitelerin geliştirilmesi konularında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesine katkı sağladıklarını ifade eden Gün, “Muş ilimizde 33 işletmeye bu konuda bakanlığımız destek vermiştir. 33 projemizin şu ana kadar ki proje tutarları 22 milyon 577 bin lirayken, bu yatırımcılarımıza 10 milyon 670 bin lira gibi bir hibe desteği sağlamış bulunmaktayız. Şu anda bulunduğumuz işletmede bakliyat konusunda bulgur ve aşurelik buğday üretimi yapılmaktadır. Burada ürünler hem kaynatılmakta, kurutulmakta, öğütülmekte ve paketlenmektedir. Bu yatırım projemizin proje tutarı 2 milyon 763 bin lira olup, bunun 1 milyon 239 bin lirası hibe olarak verilmiştir. Bu işletmemizde Muş’umuzun tarıma dayalı ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Muş’ta devletten aldığı hibeyle bakliyat tesisi kuran girişimci, yılda 500 ton bulgur üretimi yapıyor - Resim : 2


‘’HİBE DESTEĞİ OLMASAYDI KENDİ İMKANLARIMIZLA BURAYI KURAMAZDIK’’

Tarım ve Orman Bakanlığına başvurarak devletten aldığı destekle bakliyat tesisi kurduğunu belirten işletme sahibi Asım Şancı ise “Bu memlekette olmayan bir hizmet. Burada bulgur üretiyoruz. Buğdayı köylüden alıyoruz. Bulgurun tüm aşamaları burada gerçekleşiyor. Paketleme, kaynatma, kurutma, eleme ve sınıflandırma işlemlerini biz yapıyoruz. Yeni bir işletme olduğumuz için bu yıl 500 ton üretim yaptık. İnşallah ilerde daha fazla üretim yapacağız. Hibe olmasaydı kendi imkanımızla burayı kuramazdık. Şu anda ürünlerimizi bölgeye dağıtıyoruz” diye konuştu.

Muş’ta devletten aldığı hibeyle bakliyat tesisi kuran girişimci, yılda 500 ton bulgur üretimi yapıyor - Resim : 3

Muş’ta devletten aldığı hibeyle bakliyat tesisi kuran girişimci, yılda 500 ton bulgur üretimi yapıyor ile ilgili etiketler Muş bulgur muş tarım ve orman bakanlığı devlet desteği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.