Müşrik ne demek? TDK Müşrik kelimesi ne anlama geliyor?

Müşrik, gündelik dilde çok kullanılan bir kelime değildir. Ancak farklı platform ve sitelerden gördüğümüz, aşina olduğumuz bazı kelimeler var ki onların anlamlarını da internetten araştırmaktayız. Özellikle dini sohbetlerde çok kullanılan Müşrik kelimesi ne demek? Türk Dil Kurumu Müşrik'in ne anlama geldiğini sitesinde açıkladı.

Müşrik ne demek, müşrik ne anlama geliyor soruları, özellikle dini sohbetler sonrası vatandaşların merak konusu olan sorulardan. İnternet ve sosyal medyada da aşine olduğumuz müşrik kelimesinin kökeni Arapçadır. Kelimenin dini hikayelerde çok kullanılan bir anlamı var.

MÜŞRİK NE DEMEK?

Müşrik demek Tanrı'ya ortak koşan kişi demektir.

Müşrik Nedir?

Müşrik nedir sorusunun cevabı Tanrı'nın yerine başka bir Tanrı daha koyan ve ona inanan kişiye denilmektedir. Bir kişi eğer Tanrı'nın yerine başka bir yaratıcıya inanıyor ve bu dava peşinde koşuyorsa bu kişiye müşrik denilir. Özellikle peygamber döneminde pek çok kişi bu sıfatla anılmıştır.

Dilimizde yabancı kelimelerin pek çok anlamı Türk Dil Kurumunda tam olarak karşılığı verilmektedir. Türk Dil Kurumunda müşrik kelimesi için Tanrı'ya ortak koşan anlamı çıkmaktadır. Müşrik kelimesi TDK'ya göre Arapça bir kelimedir.

Müşrik ne demek? TDK Müşrik kelimesi ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu müşrik ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.