Müslüman olmak için tam 92 yıl bekledi!

Mekke’de kadınlar tarafından organize edilen bir konferansa katılan 92 yaşındaki Josette-Marie, Müslümanların şefkati sayesinde İslam’a girdiğini söyledi.

Mekke’de düzenlenen bir konferansa katılan 92 yaşındaki Belçikalı Josette-Marie 2010 yılında Müslüman olduğunu belirterek esas doğum tarihininin İslam ile şereflendiği gün olduğunu söyledi.
Faslı bir aile sayesinde hidayete erdiğini belirten Josette-Marie, İslam’a giriş sürecini şöyle anlattı:
“Müslümanlarla komşuluk yapardım. Asıl İslam’a giriş sebebim, onlarla yakın bir şekilde yaşamam. Böylece Müslümanların yaşlı insanlara verdiği değeri gördüm. Avrupa’da tam tersi, evlatlar yaşlı anne babalarından kurtulmak için onları huzur evlerine gönderiyorlar. Müslüman tanıdıklarım bana karşı her zaman saygılı ve şefkatli oldular. Hristiyan ve rahibe olmama rağmen, bana yardımda bulundular ve bir karşılık istemediler. Dört çocuklu bir Müslüman aile devamlı beni evlerine davet ederdi ve bana iyilikte bulunurdu. Onların bu iyilikseverliği kelime-i şehadet getirmemde en önemli etken oldu. Müslüman aileler içinde, çocuklar, anne-baba ve dede-nine beraberce yaşıyorlar. Çocuklar büyüklerinin ellerinden ve büyükler ise küçüklerin başından öpüyorlar”

J4LV_melancon_josette
Müslüman olduktan sonra çektiği sıkıntılara değinen Josette-Marie, İslam’ı seçmesi dolayısıyla 74 yaşındaki kızının onu terk etmesine çok üzüldüğünü söyledi. Josette-Marie, tüm yakınlarının kendisini terk ettiğini ve bunamış olmakla suçladığını ifade ederek “Ancak bu doğru değil, çünkü 1930 sonrası yaşanan bütün olayları hala hatırlıyorum ve teker teker sayabilirim” dedi.
Kendisine hidayeti nasip ettiği gibi, kızına da doğru yolu göstermesi için Allah’a dua ettiğini belirten Josette-Marie, “2010’da Müslüman olduktan sonra Hac farizasını yerine getirdim. Allah (cc) bana son iki Ramazan orucunu tutmayı da nasip etti. İslam’dan önceki hayatıma üzülüyorum, ama benim gerçek doğumum aslında 2010 yılı, yani İslam’la kucaklaştığım tarih. Gerçek hayat İslam’la başlar. Son umudum bir daha Mekke’ye Umre yapmak için geri dönebilmek ve bu mukaddes topraklarda ölmek ve defnedilmektir” diyor.
Josette-Marie, hidayete erdikten sonra Nur ismini almış.

Müslüman olmak için tam 92 yıl bekledi! ile ilgili etiketler Müslüman 92yaş belçikalı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.