Müslüman öğrenciye 'eteğini kısalt' talebi

İslamafobi'nin her geçen gün arttığı Avrupa'dan tepki toplayan bir haber daha geldi. İngiltere'de bir okul, etek boyunu uzun bulduğu öğrencisinden rahatsız olduğunu belirterek eteğini kısaltmasını istedi. 12 yaşında olan Siham Hamud isimli öğrenci, inancından dolayı zorbalığa uğradığını söylerken olayı yargıya taşıdı. Kızın babası ise kendisinin olayda bir baskısı olmadığını, kızının öyle giyinmek istediğini söyledi.

İngiltere'de Uxbridge isimli lisede öğrenim gören yıllardır okula bilek boyunda bir etekle gidiyordu. Ancak iddiaya göre Hamud, geçen ay öğretmenleri tarafından uyarıldı.

Hamud'un formasının uygunsuz olduğunu söyleyen öğretmenleri etek boyunu kısaltmasını söyledi.

ARALIK AYI BOYUNCA HER GÜN EVE GÖNDERİLDİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan 55 yaşındaki baba İdris Hamud, kızının eteğini kısaltması ve 'doğru formayı' giymesi için aralık ayı boyunca her gün eve gönderildiğini ifade etti.

Kızının dini inancına aykırı olduğu için bu şekilde forma giymeyi reddettiğini söyleyen baba, duruma itiraz etti.

YA DİZ ÜSTÜ ETEK YA DA PANTOLON DAYATMASI

Independent Türkçe'de yer alan habere göre: Londra'nın batısında bulunan Hillingdon'daki Uxbridge Lisesi, kız öğrencilerin okula resmi forma tedarikçisinden alınan siyah pileli etek veya siyah pantolonla gelmesi gerektiğini söyledi.

Hamud ailesi ise okulun dayattığı etek boyunun diz üstünde kaldığını öne sürdü.

Müslüman öğrenciye 'eteğini kısalt' talebi

EVE GÖNDERİP 'İZİNSİZ DEVAMSIZLIK YAPTI' DEDİLER

Dayatılan iki forma seçeneğinin de ailesinin sıkı dini inancına aykırı olduğunu ifade eden İdris Hamud okula tepki gösterdi.

Okul ise 8 çocuk sahibi olan İdris Hamud ile eşi Selma Yusufâ bir mektup göndererek kızlarının okuldan eve yollanması sonucu meydana gelen 'izinsiz devamsızlık' nedeniyle yasal sürecin başlatılması tehdidinde bulundu.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE EVDE EĞİTİMİNE DEVAM EDEBİLİYOR

Şu anda koronavirüs salgını nedeniyle online eğitim yapıldığını ifade eden Siham ise eğitimini bu şekilde sürdürebildiğini kaydetti.

İnancından dolayı zorbalığa maruz kalmış gibi hissettiğini belirten Siham, okula formasıyla gitmesine izin verilmesini istedi.

Dininin gereklerine uygun şekilde giyinememesine itiraz eden Siham, "Umarım kurallarını değiştirirler, böylece benim gibi kız öğrenciler okula etekle gidebilir." dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİNCE SORUN DEVAM EDECEK

Yüz yüze eğitime geçişle sorunun yeniden başlayabileceğini söyleyen baba Hamud ise kızına kendisinin bir dayatması olmadığını, kızının bu şekilde giyinmeyi kendisinin istediğini sözlerine ekledi.

Hamud, meselenin bu ay şikayet heyeti ile okul idarecilerinin katıldığı bir toplantıda görüşüleceğini ifade etti.

Müslüman öğrenciye 'eteğini kısalt' talebi ile ilgili etiketler İngiltere Öğrenci Müslüman etek
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.