Müslüm Gürses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Sanat dünyasının duayen isimlerinden biri olan Müslüm Gürses, ölüm yıl dönümünde bir kez daha anılıyor. Eşsiz kişiliği ve acı dolu yılları, dillerden düşmeyen şarkılarıyla Müslüm Gürses, Türk müziğinde her daim değişilmezlerden birisi olmuştur. Peki ama Müslüm Gürses kimdir?

Sanat dünyasında her zaman duayen isimlerden biri olan Müslüm Gürses, 3 Mart 2022 tarihinde ölüm yıl dönümünde bir kez daha sevenleri ve yakınları tarafından saygıyla anılıyor.

Müslüm Gürses kimdir?

5 Temmuz 1953 tarihinde Şanlıurfa’da dünyaya gelen Müslüm Gürses’in gerçek ismi Müslüm Akbaş’tır. Kerpiçten bir evde geçirdiği çocukluk yıllarının ardından babasından aldığı yetenekle küçüklüğünden beri müzikle iç içe oldu.

Müslüm Gürses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Ekonomik durumları hiç iyi olmadığından zor dönemler geçirirlerken bu süreç zarfında kardeşi ve annesi hayatını kaybeder. 14 yaşında ilkokuldan mezun olan Müslüm Gürses, yakındaki bir çay bahçesinde şarkı yarışmasına katılır. Bu yarışmada 1. olarak kariyerine ilk adımını atar. Bu yarışmadan sonra “Akbaş” olan soyadı “Gürses” olarak değiştirilmiştir.

Bir gazinoda rahatsızlanan Sadık Altınmeşe’nin yerine Müslüm Gürses sahneye çıkar ve herkesi kendisine hayran bırakır. Şarkıcının o yıllarda çıkarmış olduğu “Emmioğlu” albümü arabesk dünyasında büyük bir yankı uyandırır. Artık herkes onun ismini duymuş ve geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur.

Ünlü sanatçı, Anadolu turnesine çıktığı birgün yolda ciddi bir kaza geçirir. Bu kazada arabayı kullanan şoför hayatını kaybeder. Müslüm Gürses’in ise alın kemiği kırılır. Öldüğü gerekçesiyle morga alınır; fakat daha sonra ölmediği anlaşılarak morgdan çıkarılır, ameliyata alınır.

Bu kaza sonucu işitme duyusu azalmış, koku alma duyusunu kaybetmiş ve akıcı konuşamamaya başlamıştır. Bunun yanı sıra, başı çoğu zaman çok şiddetli bir şekilde ağrımış ve ömrünün sonuna kadar bu acılarla baş etmek zorunda kalmıştır. Fakat yine de şarkı söylemeye devam etmiştir.

Müslüm Gürses, 90’lı yıllara gelindiğinde gençler tarafından bir idol haline gelmiştir. Milyonların “Müslüm Baba” olarak adlandırdığı ve benimsediği bir isim olmuştur. Kendilerine Müslümcüler adını veren fanatik bir kitle Gürses’in şarkılarını dinleyerek kendilerine keskin aletlerle zarar vermeye başlamışlardır.

Müslüm Gürses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? - Resim : 2

Müslüm Gürses 1982 çocukluğundan beri çok büyük hayranı olduğu sanatçı Muhterem Nur ile evlendi. Mutlu bir beraberlik yaşayan çift, hiç çocuk sahibi olmadı.

Müslüm Gürses neden öldü?

2012 yılında rahatsızlanan ünlü sanatçı, by pass ameliyatı oldu. Bu ameliyat sonrasında akciğer yetmezliği ve bağırsak sorunları yaşamaya başladı. Bu nedenle yoğun bakıma alındı. 4 ay sonra yoğun bakımda kalan sanatçı,3 Mart 2013’te hayatını kaybetti.

 

Müslüm Gürses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? ile ilgili etiketler Müslüm Gürses
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.