Fernando Muslera'dan ilk maçında rekor

Fernando Muslera 7 ay sonra Galatasaray kalesine geri döndü. Uruguaylı yıldız, "Kuşkusuz önceki Muslera olmak için biraz zamana ihtiyacım olacak ama içimdeki oynama isteği çok fazla. O yüzden bu süreçte sahaya dönebilmek için çok fazla fedakarlık yaptım" dedi.

7 aylık sakatlığını tamamen atlatan Fernando Muslera, Galatasaray-Denizlispor maçıyla futbola döndü. Maç öncesi açıklamalarda bulunan Uruguaylı eldiven, "Galatasaray benim ikinci evim oldu. Galatasaray'ı çok seviyorum. Geri dönüyorum" dedi.

Geçen sezon haziran ayında Rize'de oynanan lig maçında bacağı iki yerden kırılan 35 yaşındaki file bekçisi geçen hafta çalışmalara başlamıştı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise 6-0'lık Gençlerbirliği maçının ardından müjdeyi vermişti. Sarı-Kırmızılı kulüp bugün maç öncesi Muslera için özel bir klip paylaştı.

Taraftarın dört gözle beklediği Muslera, maç öncesi "Yine her zaman olduğu gibi maksimumu vermek istiyorum. Kuşkusuz önceki Muslera olmak için biraz zamana ihtiyacım olacak ama içimdeki oynama isteği çok fazla. O yüzden bu süreçte sahaya dönebilmek için çok fazla fedakarlık yaptım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Opta verilerine göre, Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, üst üste 10 sezon aynı takımın formasıyla Süper Lig maçına çıkan ilk yabancı oyuncu oldu.

Fernando Muslera'dan ilk maçında rekor

TERİM ŞANSSIZLIKLARDAN YAKINDI

Terim, Muslera'nın sahaya kaptan olarak çıkmasının perder arkasını açıkladı: "Muslera hayırlı olsun. Arda soyunma odasında kaptanlık bandını çıkarıp kendisine vermiş. Güzel bir jest yapmış. Onun sevincini yaşıyor. Muslera Galatasaray için çok önemli bir isim."

Muslera vesilesiyle göreve geldiği günden beri yaşanan sıradışı sakatlıkların altını çizen Terim, şunları söyledi: "Sakatlık.. En hafifi Babel diyorsunuz, korona oldu, 12 kilo verip geldi. Emre Akbaba'nın 2 kere ayağı kırıldı, Nagatomo'nun ciğeri söndü arkadaşlar. Andone 2 defa bağlarını kopardı. Sıtmanın ölümcülü Onyekuru'ya denk oldu. Omar'a geliyoruz,Allah canını bağışladı. Belhanda'nın çenesi kırıldı, göz altındaki bütün kemikleri kırıldı. Luyindama Kongo'ya gitti, 6 ay bağlarından sakat geldi. Falcao kaç hafta maça çıkamadı... Bir takımın başına gelebilecek en kötü şeyler, bir teknik direktörün istemeyeceği her şey yaşandı."

Fernando Muslera'dan ilk maçında rekor ile ilgili etiketler Galatasaray Fernando Muslera Fatih Terim
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.