Musk’ın Twitter’ı niye aldığı belli oldu!

Elon Musk, Twitter için iddialı ödeme vizyonu getirdi. Yorumlar, yeni şefin platformu "her şeyin uygulamasına" dönüştürmek istiyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Elon Musk, sosyal medya şirketini bir finans şirketi olmak için ABD makamlarına başvuru yaptı. Başvuru, yüksek getirili para piyasası hesapları, banka kartları ve eşler arası işlemleri sunmayı içeren hizmetleri kapsıyor.

Milyarder girişimci, Pazartesi günü Twitter Spaces'ta reklamverenlerle yaptığı bir konuşma sırasında hizmetleri sunma konusundaki fikirlerini özetledi.

Musk'ın bazı ödeme hizmetlerini platforma entegre etme yönünde adımlar attığının bir işareti olarak Twitter, Cuma günü ABD Hazinesi'ne ödeme işlemcisi olarak kaydoldu. Para transferleri, döviz bozdurma veya çek bozdurma ile ilgili işletmelerin Hazine'nin Mali Suçları Uygulama Ağı'nı bilgilendirmesi gerekiyor.

Musk'ın finansal teknoloji ile bir geçmişi var: 1999'da, daha sonra PayPal'ın bir parçası olan ilk çevrimiçi bankalardan biri olan X.com'u kurdu.

Musk’ın Twitter’ı niye aldığı belli oldu!

Yorumlar, Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı işi mesajlaşma, ödemeler ve alışveriş için tek durak olan Çin'in WeChat'inden sonra modellenen bir "her şeyin uygulamasına" dönüştürme arzusunun henüz en güçlü sinyali olduğu yönünde.

FT’nin haberine göre, Çarşamba günü Musk, kullanıcıların 7,99 dolarlık premium aboneliği Twitter Blue için ödeme yaptıklarında, “Artık hesabınızda bir bakiyeniz olduğunu söyleyebiliriz. Twitter içinde başka birine para göndermek istiyor musunuz? Belki de hesabı önceden doldururuz.” dedi.

Musk, kullanıcıların sistemden çıkmak isterlerse, çevrimiçi banka hesaplarını Twitter hesaplarına bağlayabileceklerini de sözlerine ekledi. Musk, “O zaman bir sonraki adım, bakiyenizden son derece yüksek getiri elde etmek için son derece çekici bir para piyasası hesabı sunmak olacaktır” dedi.

"Sonra banka kartlarını, çekleri ekleyin."

Musk, düşen reklam geliri ve içerik denetimiyle ilgili endişeler arasında sıkıntılı işi yürütmeye çalışırken, açıklamalar Twitter'da bir başka etkinlik ve deney gününün ardından geldi. Cuma günü şirketin küresel iş gücünün neredeyse yarısını işten çıkardı.

Twitter, yorum talebine hemen yanıt vermedi. New York Times ilk olarak şirketin FinCEN'e kaydolduğu haberlerini bildirdi.

Musk'ın sitedeki kullanıcıları doğrulama politikalarını değiştirme girişimi kafa karışıklığı yarattı. Çarşamba günü resmi hesapları etiketlemek için bir "gri onay işareti" başlattıktan 24 saatten kısa bir süre sonra Musk, ücretli Twitter'a kaydolan tüm kullanıcılara sunduğu mavi tik ile ilişkisi konusundaki belirsizliğin ortasında aniden fişi çekti.

Bir Twitter ürün yöneticisi daha sonra, "resmi" etiketin başlangıçta bireyler yerine yalnızca devlet ve ticari kuruluşlara sunulduğunu açıkladı.

Musk, "Twitter'ın önümüzdeki aylarda pek çok aptalca şey yapacağını lütfen unutmayın" dedi. "İşe yarayanları tutacağız, yaramayanları değiştireceğiz."

Bu arada Tesla CEO'su, reklamverenlere platformun markalar için güvenli bir yer olarak kalacağına dair güvence vermeye çalıştı. Kimliğe bürünme konusunda, markaların veya kişilerin kimliğine bürünmek için mavi çek kullanan tüm kullanıcıların askıya alınacağı konusunda uyardı ve “8 dolarınız bizde kalacak” dedi.

Kendisini “ifade özgürlüğü koruyucusu” olarak tanımlayan Musk, daha önce bir içerik moderasyon konseyi toplamadan önemli bir içerik moderasyon değişikliği yapmayacağını söylemişti.

Çarşamba günü, Twitter'ın konseyi kurmasının “birkaç ay” sürebileceğini ve bunun bir “komuta konseyi” yerine “danışma konseyi” olacağını da sözlerine ekledi.

Musk’ın Twitter’ı niye aldığı belli oldu! ile ilgili etiketler Elon Musk Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.