Muska paçanga böreği nasıl yapılır? Tarifi nedir? Malzemeleri nelerdir? Gelinim Mutfakta

Muska paçanga böreğinin nasıl yapıldığı araştırılıyor. Gelinim Mutfakta yarışması her gün izleyicilerle buluşuyor. Programda yapılan yemekler ise izleyiciler tarafından merak ediliyor. Bugünün yarışmada yapılan yemek ise Muska paçanga böreği oldu. Peki Muska paçanga böreği nasıl yapılır? Tarifi nedir? Malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Muska paçanga böreği nasıl yapılır? Her bölümü ekranlara damga vuran Gelinim Mutfakta büyük beğeni ile izleniyor. Yarışmada bugün ise Muska paçanga böreği yapıldı. İzleyiciler ise yemeğin tarifini araştırmaya başladı. Peki Muska paçanga böreği nasıl yapılır? Tarifi nedir? Malzemeleri nelerdir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Muska paçanga böreği nasıl yapılır?  Tarifi nedir? Malzemeleri nelerdir?  Gelinim Mutfakta

MUSKA PAÇANGA BÖREĞİ

2 adet yufka

yufkaları yapıştırmak için yarım çay bardağı su

50 gr pastırma

100 gr rende kaşar peyniri

2 adet orta boy domates

2 adet sivri biber

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Yufkanızı tezgaha serin ve iki parçaya katlayın ve 4 parmak eninde dilimlere ayırın. 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp kenara ayırın.

Domatesleri 4 parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkarıp küpler halinde doğrayın.

Biberi boyuna 2 parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.

Kaşar peynirini rendeleyin, pastırmaları ince ince kıyıp tüm iç malzemesini bir kap içinde karıştırın. Kestiğiniz şeridi tezgaha serin, ucuna istediğiniz kadar (çok abartmadan) pastırmalı harçtan koyun.

İç koyduğunuz yufkayı önce kendine doğru kare oluşturacak şekilde, sonra da sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın. Yufkanın ucunu su ile ıslatarak muska şeklindeki börekleri kapatın.

Tavaya yağı alın ve kızdırın, dikkatlice börekleri önlü arkalı nar gibi oluncaya kadar kızartın.

Pişen börekleri havlu kağıt serili tabağa alın ve sıcak servis yapın.

KANAL D HD

Kanal D, 1 Ekim 2006'da DHDTV adıyla yüksek çözünürlüklü yayınına başlamıştır. Türkiye'nin ilk ulusal yüksek çözünürlüklü televizyon kanalıdır. Kısa bir süre yayınlarını durdurduktan sonra, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren D-Smart platformunda Kanal D HD adıyla tekrar yayına başlamıştır.

Kanal D HD, 18 Eylül 2014 tarihine kadar sadece D-Smart'ta 22. kanal'da yayın yapmaktaydı. Fakat 18 Eylül 2014'te D-Smart'taki yayınını devam ettirerek Digiturk'te 324. kanal, Filbox'ta 21. kanala ve de Türksat 4A'da 12245 H 27500 5/6 frekansına şifresiz ve ücretsiz olarak eklenmişti. Fakat 1 Ekim 2014'te Türksat 4A uydusundaki şifresiz ve ücretsiz yayını ile Filbox'taki yayınını sonlandırmıştır. Kanal D HD, sadece D-Smart'ta 22. kanal'dan ve de Digiturk'te 324. kanaldan izlenebilmekteydi. 6 Kasım 2015 tarihinde Türksat 4A'da şifresiz ve ücretsiz olmuştur. Kanal D HD şu anda D-Smart 22. kanal, Digiturk 24. kanal, Teledünya 25. kanal, Türksat TKGS 3. kanal, Türksat 4A 12245 H 27500 5/6 frekansından, Filbox 21. kanal ve Tivibu 26. kanaldan yayın yapmaktadır. 28 Eylül 2015'te HD yazısını kaldırılmıştır.

Muska paçanga böreği nasıl yapılır? Tarifi nedir? Malzemeleri nelerdir? Gelinim Mutfakta ile ilgili etiketler muska paçanga böreği nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.