Müsilajın devam ettiği Marmara Denizi ciddi derecede ısındı

Müsilaj kabusunun devam ettiği Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı ciddi ölçüde arttı. Meteoroloji'nin son verilerine göre, Tuzla ve Yalova'da deniz suyu sıcaklığı 25 dereceye kadar çıktı. Ülke genelinde ise en yüksek deniz suyu sıcaklığı 28,2 derece ile İskenderun'da ölçüldü.

Müsilajın etkili olduğu Marmara'da deniz suyu sıcaklıkları da yüksek seyrediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Tuzla ve Yalova'da deniz sıcaklığı 25 derece olarak ölçüldü. Silivri ve Marmara Ereğlisi'nde de sıcaklık 24 derece olarak ölçüldü.

Ülke genelinde en yüksek deniz sıcaklığı 28,2 derece ile İskenderun'da ölçülürken, onu 27,5 derece ile İzmir Konak takip etti.

Müsilajın devam ettiği Marmara Denizi ciddi derecede ısındı

MÜSİLAJ TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında Anadolu Yakası sahillerinde yürütülen çalışmalar sürüyor.

Bazı sahillerde etkisini yer yer gösteren müsilaj yoğunluğunun bazı bölgelerde azaldığı gözlendi.

Müsilajın devam ettiği Marmara Denizi ciddi derecede ısındı - Resim : 2

Caddebostan Sahili ve Bostancı İDO İskelesi mevkilerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, deniz salyalarını süzgeçlere doldurarak atık torbalarına koyuyor.

Müsilaj yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde ise temizliğin vidanjörle yapılacağı öğrenildi.

Bakanlığa ve yetkilendirdiği kuruluşlara ait tekneler, deniz süpürgeleri ve botların çalışmaları da açık denizde sürerken, İBB'ye ait tekneler de sahillere yakın kısımlarda dip temizliğine devam ediyor.

Müsilajın devam ettiği Marmara Denizi ciddi derecede ısındı ile ilgili etiketler Meteoroloji marmara denizi sıcaklık Deniz suyu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.