Müsilaja saplanan martıya yardım eli

Marmara'yı esir alan deniz salyasını (müsilaj) temizleme çalışmaları devam ediyor. Yalova'daki çalışmalar sırasında müsilaja gömülen bir martının uçamadığı fark edildi. Ekipler martıyı kurtararak tedavi altına aldı.

Marmara Denizi'ni kaplayan ve bütün dünya basınının gündemine oturan deniz salyası (müsilaj) aslında yeni bir sorun olmamakla birlikte artan kirlilik ve iklim değişikliği sonucu daha sıklıkla görülmeye başladı.

Zararlı alg patlaması olarak ifade edilen bu olay sudaki oksijen seviyesini azaltarak, içinde yaşayan canlıların da ölümüne neden olabiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müsilajla mücadelede 8 Haziran'da seferberlik başlattı. Bu kapsamda tüm illerde belediyeler ve valilikler koordineli bir şekilde müsilaj temizliğine başladı.

MARTI BALIK KEPÇESİ İLE DENİZDEN ÇIKARILDI

Temizlik sürerken, Yalova'da kaydedilen bir görüntü hüzünlendirirken sevindirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, deniz salyası temizliği sırasında bir martının uçamadığını fark etti. Martı, balık kepçesi yardımıyla denizden alındı.

Müsilaja saplanan martıya yardım eli - Resim : 2

TEDAVİYE ALINDI

Ekipler, martıyı yıkayarak, ayaklarını ve kanatlarını deniz salyasından arındırdı. Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen martı, tedaviye alındı.

Müsilaja saplanan martıya yardım eli - Resim : 3

 

Müsilaja saplanan martıya yardım eli ile ilgili etiketler Marmara Yalova video müsilaj martı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.