Müsilaj nasıl temizlenir? Marmara'da görülen deniz salyası nasıl temizleniyor?

Bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden ve Marmara Denizi'nin kıyılarında görülen müsilaj ya da deniz salyası sosyal medyada da gündem oldu. Peki müsilaj nasıl temizlenir? Deniz salyası neden olur, nasıl temizleniyor?

Müsilaj nasıl temizlenir? Marmara'da görülen deniz salyası nasıl temizleniyor? Deniz Salyası ya da diğer adıyla müsilaj, özellikle Marmara Denizi kıyılarında kendini gösterdi. Müsilaj, hemen hemen tüm bitkiler ve bazı miktoorganizmalar tarafından üretilen kalın ve yapışkan bir maddedir. Yapışlan ve sümüksü bir yapıya sahip olan müsilaj, deniz sıcaklığının yükselmesi ile artan bakteri sonucu oluşuri Peki müsilaj nasıl temizleniyor?

Avlanmayı da zorlaştıran müsilaj, deniz suyunun sıcaklaığının artmansı ve denizlerin durgunlaşması sonucu oluşuyor. Çevredeki kirliliğin artması ve denize yansıması, deniz atıklarının çoğalması da müsilajın çoğalmasında etkin rol oynuyor.

PEKİ MÜSİLAJ NASIL TEMİZLENİYOR?

Müsilaj'ın temizlenebilmesi için uzmanların en öncelikli şartı rüzgardır. Rüzgar olduğunda ya da yaratıldığında müsilajın temizlenebilmesi kolaylaşıyor. Kartal Belediyesi'nden bir yetkilinin akatardığına göre; Küresel ısınmayla maalesef deniz salyası adı verilen denizde yaşayan mikroorganizmaların fazlalığıyla ortaya çıkan organik bileşiklerin suyla şişmesi sonucunda ortaya çıkan görüntüdür.

Müsilaj nasıl temizlenir? Marmara'da görülen deniz salyası nasıl temizleniyor? ile ilgili etiketler Kastamonu müsilaj nasıl temizlenir deniz salyası nasıl temizlenir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.