Müsilaj Marmara'nın tabanını da kapladı!

İzmit'te temizlik için dalan dalgıçların çektiği görüntüler dehşet verici. Marmara Denizi'nin tabanı da tamamen müsilaj ile kaplanmış durumda. Deniz tabanında ölü hayvanlar ve ölü hayvanların üzerlerini örten salya tabakasının görüntüleri tüyler ürpertti.

Marmara'nın yüzeyinde herkesin gördüğü müsilaj yığınları sadece buz dağının görünen kısmı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, İzmit Körfezi’ni temizlemek için dalış yapan dalgıçların kameralarına yansıyan görüntüler deniz salyası tehlikesinin boyutlarını gözler önüne serdi.

SADECE BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMI İLE MÜCADELE EDİLİYOR

Denizin sadece yüzeyinin değil, tabanının da neredeyse tamamen müsilaj ile kaplandığının görüldüğü görüntülerde, üzeri deniz salyası ile kaplanmış halde bulunan ölü deniz canlıları dikkat çekti.

Marmara Denizi Acil Eylem Planı kapsamında başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında AFAD, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları bünyesindeki dalgıçlar İzmit Körfezi’ne daldı. Denizin dibini temizleyen dalgıçların kameralarına yansıyan görüntüler ise korkuttu. Su altı kameralarına yansıyan görüntülerde, deniz canlılarının üzerlerinin deniz salyası ile kaplandığı görüldü. 

Müsilaj Marmara'nın tabanını da kapladı!

ÖLÜ DENİZ CANLILARI VE SALYA TABAKASI 

Çok sayıda ölü deniz canlısını görüntüleyen dalgıçların kamerasına yansıyan bir görüntüde ise ölü bir yengecin üzerinin tamamen salya ile kaplanmış olması dikkat çekti.

ÇÖP DOLU!

Öte yandan, dalgıçlar tarafından çok sayıda lastik, alkol şişesi ve benzeri atıklar denizin dibinden karaya çıkartıldı.

Müsilaj Marmara'nın tabanını da kapladı! ile ilgili etiketler Marmara müsilaj taban

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.