'Müsilaj eylem planı'nı eleştiren Armağan Çağlayan'a Bakan Yardımcısı Birpınar'dan yanıt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında alınan kararların hayata geçirilmesi için kamu kurumları, belediyeler, akademik çevreler ile sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan çalışma kapsamında, dün denizden müsilaj (deniz salyası) toplanmaya başlandı. Söz konusu gelişmeyi eleştiren yapımcı Armağan Çağlayan'a, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar yanıt verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 21 maddelik müsilaj eylem planını açıkladı. Kurum ayrıca, "91 ayrı noktadan numuneler aldık. İnşallah hep birlikte bir afet yönetim planı çerçevesinde Marmara'mızı koruyacağız. 7 gün 24 saat esasıyla çalışarak müsilaj problemini inşallah halledeceğiz" ifadelerini kullandı.

"PLAN BUNUN NERESİNDE?"

Bakan Kurum'un açıklamaları sonrası, Armağan Çağlayan'dan tepki geldi.

Söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştiren Armağan Çağlayan, "Deniz salyasını temizleme çalışmalarının başlaması için tören yapılmış. Şaka gibi! Neyin töreni ki bu? Salyayı temizlemeye başlıyoruz töreni! Bravo!" ifadelerini kullandı.


''TEMEL ATMAMA TÖRENİ YAPANLARA TEK SÖZÜNÜZ OLSAYDI...''

Denizlerden müsilaj temizleme çalışmalarını eleştiren Armağan Çağlayan'a, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar yanıt verdi.

Birpınar, "Şehrinizde İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Temel ATMAMA töreni yapanlara tek bir sözünüz olmazsa müsilaj törenine hep birlikte gideriz maalesef... " ifadelerini kullandı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Caddebostan sahilinde "Marmara hepimizin" sloganıyla başlatılan müsilajla ilgili deniz temizliği seferberliği programının ardından beraberindeki heyetle tekneyle denize açılarak çalışmaları takip etti.


İMAMOĞLU'NUN TEMEL ATMAMA TÖRENİ

Uzmanlar deniz salyası oluşumunu büyük oranda atıkların arıtılmadan denize boşaltılması ve buna bağlı oluşan kirliliğe bağlarken, İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Kasım 2019'da Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımını durdurmuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Birileri, bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın, 'temel atmama töreni' yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar'' ifadelerini kullanmıştı.


AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununa ilişkin, ''İstanbul'un ileri biyolojik arıtma tesisine ihtiyacı açık. Partimiz bu tesisi temel atma noktasına getirmişken yeni gelen CHP yönetimi, bu tesisin temelini atmadığı gibi 'temel atmama töreni' düzenledi. Buradan çağrı yapıyoruz; başta İBB olmak üzere, gelin hep birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde, 'temel atmama' törenlerini temel atma törenlerine çevirin.'' şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

 

'Müsilaj eylem planı'nı eleştiren Armağan Çağlayan'a Bakan Yardımcısı Birpınar'dan yanıt ile ilgili etiketler Armağan Çağlayan Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan kurum Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar Mehmet Emin Birpınar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.