MÜSİAD'ın Londra şubesi açıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da 1996 yılında faaliyete geçen MÜSİAD, İngiltere şubesini açtı.

MAPLE Caddesi üzerindeki şubenin açılış kurdelesini Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çamlı, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Adnan Bostan, Ali Gür, İsrafil Kuralay, Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Murat Ülker ve MÜSİAD İngiltere Başkanı Uğur Yılmaz birlikte kesti.

‘EN SAYGIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU’

Londra’yı, Avrupa’nın ‘kalbi’ diye tanımlayan MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, MÜSİAD’ın dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. 68 ülkede 181 noktada binlerce üye ile temsil edildiklerini belirten Kaan, “Ama yalnız rakamsal bir büyüklük değil, tabi ki bu. Biz yaşadığımız ülkenin sorunlarını, ekonomik toplumsal gelişmelerini takip ederken diğer yandan dünyanın başka bölgelerinde yaşanan olaylarla da yakından ilgileniyoruz” dedi.

MUISIIAD_UILKER_ZIIYARET_6

‘LOBİCİLİK DE YAPIYORUZ’

MÜSİAD’ın AB içinde de etkin bir rol oynadığına işaret eden Kaan, “Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve Belçika’da şubelerimiz var. Hem lobicilik yapıyoruz hem iş dünyasını bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu süreçleri daha da hızlandırmak istiyoruz. Bu bağlamda MÜSİAD İngiltere, önemi bir görev üstlenmektedir” diye konuştu.

BAŞKAN KAAN’DAN MURAT ÜLKER’E TEŞEKKÜR

MÜSIAD Başkanı Abdurrahman Kaan da 2003 yılından beri İngiltere’den Türkiye’ye 2900 direkt yatırımın gerçekleştirildiğini belirterek, “Keza bizim ülkemizden de İngiltere’ye son 10 yılda yaklaşık 2.9 milyar dolar yatırım gerçekleşmiş. Bu noktada Yıldız Holding’in değerli patronu, kurulduğu günden itibaren MÜSİAD’a desteğini esirgemeyen saygıdeğer dostum Murat Ülker Bey’e de teşekkür ediyorum. Yıldız Holding olarak, United Biscuits’i satın alarak önemli bir atılım gerçekleştirerek örnek oldular. MÜSİAD UK ile birlikte hem politik hem ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz” dedi.

MUISIIAD_UILKER_ZIIYARET_1

MURAT ÜLKER: SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

MÜSİAD Heyetinin İngiltere seyahatinde bir nevi ev sahipliği görevi üstlenen Murat Ülker de kendileri için oldukça önemli gördükleri ve lider oldukları İngiltere pazarında artık MÜSİAD’ın da yer almasından oldukça memnun olduğunu belirtti.

Murat Ülker, “Kurum olarak iş yaptığımız ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının varlığını önemsiyoruz. Türkiye’de MÜSİAD ile oldukça sağlıklı süren ilişkilerimizin, aynı şekilde burada da devam edeceğini umuyorum” dedi.
Murat Ülker ayrıca birçok farklı ülkede faaliyet gösteren şirketleri açısından düşünüldüğünde MÜSİAD’ın kendileri açısından önemli bir görevi ifa ettiğini, ekonomik ve politik birçok noktada iletişim halinde olmanın avantaj sağladığını da kaydetti.

MÜSİAD HEYETİ, ÜLKER'İN LONDRA'DAKİ MERKEZİNİ DE ZİYARET ETTİ

MÜSİAD Heyeti İngiltere’de faaliyetlerini sürdüren Pladis’in fabrikalarını ve ofisini de ziyaret ederek, Pladis CEO'su Cem Karakaş'ın sunumuyla şirketin çalışmalarına yönelik detaylı bilgi aldı. Heyet ayrıca Londra’daki GODIVA mağazalarını da gezdi.

MUISIIAD_UILKER_ZIIYARET_7

Bilindiği üzere Yıldız Holding, İngiliz bisküvi devi United Biscuits satın alımının ardından global olma yolunda Ülker, Godiva ve McVitie’s markalarını "Pladis" çatısı altında birleştirmişti. Bulunduğu her bölgede lider marka olma misyonuyla çalışmalarını sürdüren "Pladis", bugün 120’nin üzerinde ülkede 26.000 çalışanıyla 4.2 milyar müşteriye hitap ediyor.

MÜSİAD'ın Londra şubesi açıldı ile ilgili etiketler MÜSİAD Londra Murat Ülker şube açıldı abdurrahman kaan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.