Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramını kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramı'nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Birlik ve dayanışma mesajı veren Erdoğan, "Toplumumuzun bütün kesimlerinin ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışma, dün olduğu gibi bugün de yarın da barış ve huzurumuzu muhafaza edecek en önemli güvencemizdir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamursuz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından olan Pesah vesilesiyle, Musevi vatandaşları kutlayan Erdoğan, mesajında şunları söyledi:

"Kadim medeniyetimizden devraldığımız 'Dini inançlara saygı ve hoşgörü' mirasına sahip çıkarak, bu topraklarda yüzyıllardır barış ve huzur içinde bir arada bulunduğumuz tüm inanç mensuplarının ibadet ve geleneklerini yaşamalarına çok büyük ehemmiyet veriyoruz. Toplumumuzun bütün kesimlerinin ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışma dün olduğu gibi bugün de yarın da barış ve huzurumuzu muhafaza edecek en önemli güvencemizdir. Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı tekrar kutluyor, kendilerine esenlikler diliyorum."

 

HAMURSUZ BAYRAMI YA DA PESAH NEDİR?

Pesah, Fısıh veya Hamursuz, Musevilerin kutladığı bir bayramdır. Mısır’da kölelikten kurtarılan Antik İsraillilerin göç hikâyesinin anılması içindir. Pesah, Yahudi takvimindeki Nisan ayının 15. gününde başlar ve 7-8 gün sürer. Bu tarih kuzey yarım kürede ilkbahar aylarına, güney yarım kürede ise sonbahar dönemine denk gelir. .

Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramını kutladı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Musevi hamursuz bayramı Pesah
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.