'HDP'NİN KAPATILMASI KISA VADEDE ÇÖZÜM DEĞİL'

Son yıllarda dış siyasette güçlü bir duruş sergileyen Türkiye son aylarda ise iç politikada bir dönüşümün doğum sancılarını çekiyor. Reform paketlerini bir bir açıklayan Hükümet yeni Anayasa için de siyasi partilerden STK’lara kadar tüm kesimlere çağrı yaptı. Bir yanda ise HDP sorunsalı ile ittifak arayışları devam ediyor. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur, sıcak gündemi Ülkücü Camia’nın önde gelen isimlerinden ATİB Kurucu Başkanı Musa Serdar Çelebi’yle konuştu.

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur’un bu haftaki konuğu Ülkücü Camianın önemli isimlerinden Musa Serdar Çelebi. 12 Eylül darbesi sonrasında MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda idamla yargılanıp beraat eden Çelebi, uzun yıllardır Türkiye ile Avrupa arasında köprü olan Avrupa Türk İslam Derneği (ATİB)’nin Kurucu Başkanı, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD)’nin ise eski başkanı olarak görev yaptı. 

Türkiye’nin dış dünyada sesi olmaya devam eden Çelebi’ye Hülya Okur’un ilk sorusu idamını isteyenlerin yaptığı 12 Eylül darbesi oldu.

DARBELER VE FETÖ

12 Eylül’ün çok büyük bir darbe olduğunu vurgulayan Çelebi “Avrupa’da 1 ay önce 80 darbesinin yapılacağını bizzat duydum” dedikten sonra ülkeyi onlarca yıl geriye götüren ihtilalin amacını ve sonucunu şu sözlerle özetledi: “12 Eylül’ün en önemli amacı nizam değişikliği isteyen gençleri birbirine kırdırmaktı. 12 Eylül’de Çanakkale’den daha büyük kayıp verdik””

Türkiye’nin planlı ve programlı olarak ihtilallere sürüklendiğini ifade eden Çelebi, “15 Temmuz, Türkiye’ye her 10 yılda bir darbe gerçekleştirenlerin son hamlesiydi” diye konuştu.

Çelebi, FETÖ’nün ise kaleyi içeriden feth etmek isteyenlerce kurdurulan bir örgüt olduğunu belirterek, “Bir çoğumuz FETÖ’ye masum bir hareket gözüyle bakıyorduk. FETÖ’ye hala şöyle böyle diyenler haindir, gafletin bu derecesi kabul edilemez” dedi.

SOSYAL AĞ TEHLİKESİ

FETÖ kadar tehlikeli olduğunu vurguladığı sosyal ağlar için “Sizin veremediğiniz değerleri yüklüyorlar” değerlendirmesinde bulunan Çelebi, “İstikrarsızlığı Türkiye kaldıramaz” uyarısında bulundu. Sonra da MHP’nin iktidara verdiği desteğin bu açıdan önemine işaret etti. 

Türkiye’nin artık oyun bozan, ‘Ben de varım’ diyen bir ülke olduğunun altını çizen Musa Serdar Çelebi, “Türkiye’de olaylara müdahil olmasını istemeyen gafil bir kafa var. Oturduğunuz evin emniyetini pencerenin arkasına saklanarak sağlayamazsınız” ifadelerini kullandı sonra da Osmanlı’yı örnek göstererek “Ecdat Viyana kapılarını zorlarken büyük devlet zeminini muhafaza etmek istiyordu” dedi. 

BOSNA’DA SAVAŞIN AYAK SESLERİ

Çelebi, ilk kez SuperHaber’e Avrupa’nın göbeğinde yeni bir savaşın ayak seslerini duyduğunu şu sözlerle anlattı: “Bosna yeni bir savaş içinde, her şeye hazır vaziyette. Bosna’da Müslümanları istemiyorlar” 

Türkiye’nin güneyinde olup bitenlere duyarsız kalınamayacağını belirten Çelebi, ABD’nin PKK’yı petrol yataklarının bekçisi olarak kullandığını, emperyalist güçlerin binlerce kilometreden çıkarlarını korumak için sınırımıza gelirken Türkiye’nin oraları bunların eline bırakmayacağını söyledi. Sonra da ekledi: “O ruh canlandı, bunu kimse durduramaz”

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Anayasa’nın oldu bittiye getirilemeyecek, zaman alacak bir çalışma olduğunu vurgulayan Musa Serdar Çelebi, “Kısa zamanda bir anayasa değişikliği olacağını düşünmüyorum” dedi. 

İSTANBUL SEÇİMLERİ VE İMAMOĞLU YÖNETİMİ

İstanbul’un mevcut yerel yönetimine oy verenlerin hayal kırıklığı yaşadığını savunan Çelebi, “Yerel seçimde İmamoğlu oylarını muhafaza edemeyecek, çünkü ortaya konmuş bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu. 

TÜRKİYE - AB İLİŞKİLERİ

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne hiçbir zaman alınmayacağını söyleyen Çelebi “Avrupalılar bizi Avrupa Birliğine alıyormuş gibi yapmaya, biz de girmeye çalışıyormuş gibi yapacağız, bu tiyatro böyle sürecek” ifadelerini kullandı. 

AVRUPA’DA TÜRK VE MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI

Avrupalıların bütün Müslümanlar için ‘Türk’ dediğine işaret eden Çelebi, Türk ve İslam düşmanlığının belli mekanizmalar eliyle yapıldığını vurgulayarak, “Almanlar bizden daha çok ırkçı protestolar yapmışlardır” dedi. 

Çelebi Türklerin Avrupa’da bu kadar dikkat çekmesinin nedenini ise şu cümle ile özetledi: “Avrupa’da sayımız 6 milyona ulaştı, Avrupalılar sokağa çıktıklarında Müslüman Türkleri görüyorlar” 

BOĞAZİÇİ’NDE REKTÖR EYLEMLERİ

Rektör Melih Bulu’yu tanıdığını, ideolojik geçmişi olmayan bir bilim insanı olduğunun altını çizen Çelebi, sorunun rektör ataması ile çözülebileceğini düşünmenin eksik bir yaklaşım olduğunu savundu. Sonra da sorunun asıl kaynağına “Boğaziçi’ni misyoner karargahı/ajan karakolu gibi çalıştıranlar orayı ayakta tutmak istiyorlar” sözleri ile işaret etti. Çelebi bu noktada, örgütler tarafından yönlendirilme ihtimallerine dikkat çekerek “Gençleri anlamamız ve daha sağlıklı diyalog kurmamız lazım” uyarısında bulundu.

TÜRKİYE UZAY AJANSI’NIN KURULMASI

Türkiye’nin önünde beyin göçü gibi bir sorunun bulunduğuna dikkat çeken Çelebi, Türk gençliğinin önüne uzay programının konulmasının son derece doğru ve önemli bir adım olduğunu söyledi. Ajansın ilk başkanı olarak atana Serdar Hüseyin Yıldırım’ın havacılığı bilen isabetli seçim olduğunu ifade eden Çelebi her işe ehlini getirmenin önemine işaret etti. Uzay çalışmaları için strateji danışmanlık hizmeti verdiklerini hatırlatan Çelebi, “Türkiye ‘yoruldum’ demeyecek adamlarla uzay işine koyulacak. Uzay haberleşmenin ana alanı haline geldi. Mahrem bilgilerin elimizde kalabilmesi için uzay çalışmalarına ihtiyacımız var” dedi. Türkiye’nin uzaydaki hedefleri içinse “Masrafları göze aldığınız zaman füzeyi istediğiniz yere gönderirsiniz. Türkiye silahı da yapmak, uzaya da çıkmak zorunda” yorumunda bulundu. 

HDP’NİN KAPATILMASI TARTIŞMASI

Gelecek seçimler için iktidara “Halk bize oy verecek” rahatlığı içine girmemesi uyarısında bulunan Çelebi, Millet İttifakı’nın ise zemininin artık kalmadığını savundu. “Bu kafayla ayakta kalamaz” dediği Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP’nin, Türkiye’nin müsamahası ile hala ayakta durduğuna dikkat çeken Musa Serdar Çelebi, “Dünyanın hangi ülkesinde hainler Meclis’te devletine küfreder” diye sorduktan sonra HDP’nin kapatılmasına ilişkin gerekçelerin Kürt kamuoyunda tam manası ile anlaşılamadığını savunarak, “HDP’nin kapatılması kısa vadede çözüm değil” dedi. Sonra da “HDP’ye oy vermek zorunda kalkan halkın üzerindeki tehditi tamamen ortadan kaldırabilmiş değiliz” tespitinde bulundu.

HDP’nin kapatılması halinde bölgedeki gençlerin kendisini temsil edecekleri arayacağını, bunun için Güneydoğulu gençlerin kazanılmasına yönelik çalışmaların  olması gerektiğini savundu. 

Hülya Okur’un, Musa Serdar Çelebi ile yaptığı röportajda öne çıkan bazı başlıklar ise şöyle:

“12 Eylül çok büyük bir darbedir”

“Türkiye planlı, programlı ihtilale sürüklendi”

“15 Temmuz, Türkiye’ye her 10 yılda bir darbe gerçekleştirenlerin son hamlesiydi”

“Avrupa’da 1 ay önce 80 darbesinin yapılacağını bizzat duydum”

“12 Eylül’ün en önemli amacı nizam değişikliği isteyen gençleri birbirine kırdırmaktı”

“12 Eylül’de Çanakkale’den daha büyük kayıp verdik”

“İçeriden kaleleri feth etmek için FETÖ örgütü kuruldu”

“FETÖ’ye hala şöyle böyle diyenler haindir, gafletin bu derecesi kabul edilemez”

“Türk tarihi içinde devletin ayrı bir yeri vardır”

“Devlet olursa milleti korursunuz”

“15 Temmuz’da devletin ciddi tehlike içinde olduğu görüldü” 

“Bir çoğumuz FETÖ’ye masum bir hareket gözüyle bakıyorduk” 

“Sosyal ağlarla sizin veremediğiniz değerleri yüklüyorlar” 

“MHP’nin iktidara katılmasına devletin umumi çıkarları açısından bakarız” 

“Türkiye’nin siyasi istikrarla yönetiliyor olması önemli” 

“İstikrarsızlığı Türkiye kaldıramaz” 

“Türkiye artık oyun bozuyor, ben burada varım diyor”

“Türkiye’nin düşmanları uyumaz”

“Türkiye’de olaylara müdahil olmasını istemeyen gafil bir kafa var”

“Oturduğunuz evin emniyetini pencerenin arkasına saklanarak sağlayamazsınız”

“Ecdat Viyana kapılarını zorlarken büyük devlet zeminini muhafaza etmek istiyordu” 

“Bosna yeni bir savaş içinde, her şeye hazır vaziyette”

“Bosna’da Müslümanları istemiyorlar”

“PKK, ABD’nin petrol yataklarının bekçiliğini yapıyor”

“Emperyalist güçler binlerce km uzaklıktaki çıkarlarını korurken sınırımdaki insanları bunları eline mi bırakacağım?” Türkiye bırakamaz”

“Milletimizin sağ duyusu ne yapacağını biliyor”

“O ruh canlandı, bunu kimse durduramaz”

“Hiçkimse büyük devlet olmak için bütün dünyanın fethini planlıyor değil”

“Güneydoğu’nun önemli bir kısmı PKK’nın iç yüzünü görebildiler” 

“Hassasiyetler Cumhur İttifakı’nda toplandı”

“Almanya’da pandemiden dolayı kaynaklar tükendi”

“Anayasa çalışmalarının gündemde olmasının bir mahsuru yok”

“Anayasa zaman alacak, oldu bittiye getirilemeyecek bir çalışmadır”

“Kısa zamanda bir anayasa değişikliği olacağını düşünmüyorum”

“Gaflet dediğimiz şey ihanet noktasına gelebiliyor”

“İstanbul yönetimine oy veren insanlar hayal kırıklığına uğradı”

“Yerel seçimde İmamoğlu oylarını muhafaza edemeyecek, çünkü ortaya konmuş bir şey yok”

“Avrupalılar bizi Avrupa Birliğine alıyormuş gibi yapmaya, biz de girmeye çalışıyormuş gibi yapacağız, bu tiyatro böyle sürecek”

“Türkiye’yi Avrupa Birliğine hiç bir zaman almayacaklar” 

“Avrupalılar bütün Müslümanlara “Türk” derler” 

“Herkesin Ortadoğu’da hesabı var” 

“İç barışı sağlam tuttuğu müddetçe dışarıdan hiç bir şey Türkiye’yi zora sokamaz”

“Avrupa ile ilişkilerde sağlıklı bir dil geliştiremedik” 

“Dinimizi ve ilahi mesajı kimseye anlatamadık”

“Kendimizi tanıtmakta aciz durumdayız” 

“Bütün Avrupalılar Türkiye düşmanı değil”

“Belli mekanizmalar Türk ve İslam düşmanlığı yapıyorlar” 

“Avrupa’da sayımız 6 milyona ulaştı, Avrupalılar sokağa çıktıklarında Müslüman Türkleri görüyorlar” 

“Irkçılığa karşı Almanlar var”

“Almanlar bizden daha çok ırkçı protestolar yapmışlardır” 

“Almanya’da 20 binin üzerinde ırkçı saldırılar yaşıyoruz” 

“Örgüt elemanları Boğaziçi öğrencilerini yönlendirebiliyor” 

“Rektör tayini ile bu işlerin halledileceğinin düşünülmesi eksik bir yaklaşım”

“Gençleri anlamamız ve daha sağlıklı diyalog kurmamız lazım”

“Düşünce açısından Japon ile Türk genci arasında fark yok” 

“İstikrarımızdan ne koparırlarsa kendilerini o kadar başarılı sayacaklar”

“Melih Bulu’yu tanırım, ideolojik geçmişi yoktur bir bilim adamıdır” 

“Beyin göçü diye bir konu var” 

“Türk nesillerinin önüne uzay programının konması son derece doğru” 

“Uzay çalışmalarının başındaki Serdar Yıldırım başarılı bir arkadaş”

“Serdar Yıldırım havacılığı bilen bir arkadaş” 

“Hangi iş olacaksa o işi bilen ehil adamlar gelsin” 

“Uzay çalışmaları için strateji danışmanlığı yapıyoruz”

“Masrafları göze aldığınız zaman füzeyi istediğiniz yere gönderirsiniz”

“Uzay haberleşmenin ana alanı haline geldi”

“Mahrem bilgilerin elimizde kalabilmesi için uzay çalışmalarına ihtiyacımız var”

“Türkiye ‘yoruldum’ demeyecek adamlarla uzay işine koyulacak”

“Türkiye’nin hiç bir eksiği yok, tek önemli konu işin ehline verilmesi”

“Dışarıda var olacaksanız bunu elinizdeki güçle yaparsınız”

“Siyasette blöf olmaz, gücünüz olacak”

“Türkiye silahı da yapmak, uzaya da çıkmak zorunda”

“Türkiye İslam dünyasının lideri”

“Türkiye Libya’da oyunu bozdu”

“Elinizdeki güç kadar büyüyebilirsiniz, üretmek zorundasınız”

“Millet İttifakı’nın hiç bir yere varması mümkün değil”

“İktidar nasılsa bize oy verecek rahatlığı içine girmemeli”

“Millet İttifakı zemini artık yok”

“HDP Türkiye’nin müsamahasıyla ayakta duruyor”

“Dünyanın hangi ülkesinde hainler mecliste devletine küfretsin?

“Millet İttifakı bu kafayla uzun sürmez”

“HDP’nin kapatılması kısa vadede çözüm değil”

“HDP’nin kapatılması Kürt kökenli vatandaşlarımız ve kamuoyumuzda tam manasıyla anlaşılmış değil” 

“Güneydoğu’daki gençlerin kazanılmasına yönelik çalışmalarımız olmalıydı”

“Gençlere bağımsız Kürdistan’ın bir hayal olduğunu göstermek çok zor değil”

“Güneydoğu’daki gençler kendisinin temsilini arayacaklar”

“HDP’ye oy vermek zorunda kalkan halkın üzerindeki tehditi tamamen ortadan kaldırabilmiş değiliz”

Musa Serdar Çelebi'nin açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'HDP'NİN KAPATILMASI KISA VADEDE ÇÖZÜM DEĞİL' ile ilgili etiketler HDP Musa Serdar Çelebi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.